Moskva: Assad vil gå efter et valgnederlag
Styret i Moskva foreslår, at der kommer en konference for alle involverede parter om konflikten i Syrien.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, har sagt til Rusland, at han er parat til at gå af, hvis han taber et demokratisk valg.

Det siger en højtstående talsmand for det russiske udenrigsministerium, Mikhail Bogdanov.

I et interview med den franske avis Le Figaro foreslå han samtidig, at der bliver holdt en konference for alle parterne i den syriske konflikt - deriblandt oppositionsgrupper, borgere og det siddende regime.

- Vi foreslår vore vestlige partnere, at der bliver holdt en 'Taif konference' for alle konfliktens parter, siger Bogdanov med henvisning til aftale, der blev indgået i den saudiarabiske by i 1990 om en afslutning på krigen i Libanon.

- Bashar al-Assads regime står fortsat solidt. Men Assad siger, at han er villig til at gå af, hvis han taber mod en udfordrer ved et fremtidigt valg.

- Assad har selv understreget dette over for os, betoner den russiske talsmand videre.

Rusland har tidligere sagt, at det vil presse på for, at FN's Sikkerhedsråd vedtager en fredsplan for Syrien i løbet af september.

Da en tidligere mulig fredsplan blev forhandlet i slutningen af juni var der en betydelig forskel på, hvordan teksten blev tolket.

Mens Frankrig og USA understregede, at planen ville fjerne Bashar al-Assad fra magten, mente Rusland og Kina ikke, at det stod eksplicit i teksten.

Rusland, der er den syriske styres vigtigste våbenleverandør, har skabt vrede i Vesten ved at nedlægge veto mod tre FN-resolutioner, der fordømmer Assads blodige angreb på oppositionen.

/ritzau/AFP