Morten Olsen: Vi skal sejre på udebane
Danmark skal hente sejre på udebane i VM-kvalifikationen, hvis missionen om deltagelse ved VM skal lykkes.

Det danske fodboldlandshold tabte lørdag aften to point med 0-0-resultatet hjemme mod Tjekkiet. De tabte point skal hentes andre steder, gerne med sejre ude over Bulgarien og Italien i næste måned.

Sådan lyder den kedelige vurdering fra landstræner Morten Olsen, der er helt med på kravet i VM-kvalifikationen.

- Det er klart, at når vi taber nogle point på hjemmebane, så skal vi et eller andet sted hente dem på udebane mod vores konkurrenter, og det er velsagtens ikke Malta.

- Så vi skal hente point på udebane mod Armenien, Bulgarien, Italien og Tjekkiet. Det er der ingen tvivl om, siger Morten Olsen.

Der venter et svært program for Danmark i de næste tre kampe. Danskerne skal møde Bulgarien 12. oktober i Sofia, mens EM-sølvvinderne Italien venter fire dage senere på San Siro i Milano. I marts venter Tjekkiet så på udebane.

Thomas Kristensen, som startede inde i kampen mod Tjekkiet i stedet for en skadet Niki Zimling, tror godt, det kan lade sig gøre at hente nogle sejre på udebane.

- Når vi hjemme ikke får tre point mod et af de hold, vi skal kæmpe med, så skal vi hente dem andre steder. Det må vi så gøre, og jeg synes, at der er gode muligheder mod alle hold, hvis vi leverer den indsats, vi leverede mod Tjekkiet.

- Men vi skal også være realistiske, for vi skal blive bedre i begge felter, og bliver vi det, så tror jeg, vi kan nå rigtig langt, siger Thomas Kristensen.

Danmark skabte egentlig rigeligt med chancer til at vinde kampen over Tjekkiet, men angriberne var for uskarpe i fraværet af Nicklas Bendtner, som var ramt af en måske dyrebar underbukse-karantæne.

- Der er nogle ting, vi skal have rettet. For fodbold handler om, at vi skal have sparket den ind i kassen.

- Nicklas Bendtner var ikke med, men der var andre til stede, som også havde chancen, og de skulle have scoret. Om Bendtner havde gjort det, er et hypotetisk spørgsmål, siger Morten Olsen.

/ritzau/