Morten Østergaard: Thulesen vasker hænder
Det er hykleri, når DF's nye formand Kristian Thulesen Dahl fortryder dagpengereform, mener radikal minister.

Der er kø ved håndvasken, når Dansk Folkepartis nyvalgte formand, Kristian Thulesen Dahl, angriber De Radikales leder, Margrethe Vestager, og fortryder den omstridte dagpengereform.

Sådan svarer uddannelsesminister Morten Østergaard igen på Thulesen Dahls kritik i sin første tale efter at have afløst Pia Kjærsgaard som DF-formand.

- Der er klare forskelle mellem Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre. Men det virker, som om Thulesen Dahl har taget permanent ophold ved håndvasken. Han løber fra den dagpengereform, han selv var med til at bringe til verden, siger han.

- Jeg har meget svært ved at se det som andet end opportunisme. Han vil ikke stå ved, at det selvfølgelig har konsekvenser, når man laver en kortere dagpengeperiode, siger Morten Østergaard.

Kristian Thulesen Dahl erkendte i sin tiltrædelsestale, at "vi tog fejl! Forudsætningerne holdt ikke", da DF sammen med V, K og R besluttede at forkorte dagpengeperioden fra fire til to år. Han regnede med, at væksten kom i gang, så folk fik job.

Den nye DF-formand klandrede Margrethe Vestager for med sin omstridte sådan-er-det-jo-udtalelse "at sno sig uden om den kendsgerning, at et stort antal medborgere kommer i klemme i de dagpengeregler, vi lavede".

For at bevare velfærdssamfundet kræver det fra tid til anden justeringer, sagde han.

- Og det kræver ikke, at mens vi kan sende flere penge af sted til korrupte ulande, så dropper vi at holde hånden under danskere i nød, bare fordi Margrethe Vestager synes, at "sådan er det jo!", sagde Kristian Thulesen Dahl på DF's landsmøde i Herning.

Morten Østergaard påpeger, at S-R-SF-regeringen udskød reformen et halvt år. Det er paradoksalt, at DF er på vild flugt fra sit medansvar, mener han.

- Jeg kender Kristian Thulesen Dahl så godt, at jeg ved, han har indtaget dette standpunkt til lejligheden. Alle ved selvfølgelig, at han godt kunne gennemskue tallene, siger han.

/ritzau/