Moodys: EUs kreditvurdering er på vippen
Kreditvurderingsfirmaet Moody's advarer om risiko for nedjustering af EU's kreditværdighed.

Kreditvurderingen af EU er i fare for at blive sænket.

Ratingbureauet Moody's oplyser, at det har ændret sine udsigter for den nuværende vurdering af EU i negativ retning. Det er normalt et varsel om, at kreditværdigheden snart bliver nedgraderet.

Moody's advarer om, at såfremt det beslutter sig for at sænke vurderingerne af de fire lande, der yder de største økonomiske bidrag til EU's budgetter, så kan det ramme EU's kreditkarakter.

De omtalte lande er Tyskland, Frankrig, Holland og Storbritannien.

Meddelelsen kan øge presset på Den Europæiske Centralbank (ECB) om at løfte sløret for, hvad banken vil gøre for at få has med den finansielle krise i eurozonen, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Torsdag holder ECB sit næste pengepolitiske møde, og banken har sagt, at den arbejder med en ny plan om opkøb af statsobligationer fra de lande, der er mest forgældede.

Men detaljer om, hvordan og under hvilke betingelser de nye støtteopkøb skal foretages, har ECB endnu ikke forsynet offentligheden med.

På finansmarkederne har der siden ECB's seneste møde været visse forventninger om, at chefen for banken, Mario Draghi, på rentemødet den 6. september vil informere om de nye tiltag.

/ritzau/