Möger: Villy er en kæmpe i dansk politik
Villy Søvndal har bragt begejstringen tilbage til venstrefløjen, siger SF's skatteminister Thor Möger.

- Det er en kæmpe i dansk politik, der i dag takker af som formand for SF.

Sådan lyder reaktionen på Villy Søvndals farvel til formandsposten fra partiets magtfulde skatteminister Thor Möger Pedersen.

- Jeg har den største respekt for Villy. Han er et menneske, der med sit altid smittende engagement begejstrer folk omkring sig. Han er en eminent dygtig og skarpsindig politiker, og så er han også en nær ven, siger han.

Thor Möger Pedersen afviser over for Ritzau, at han selv stiller op som formand for partiet.

- Villy bærer en meget stor del af æren for, at Danmark fik en ny regering efter 10 lange år med borgerligt styre. Han har målrettet og beslutsomt forenet SF om det mål at blive et regeringsbærende parti med evnen til at forandre vores samfund, lyder det fra skatteministeren.

- Villy har bragt optimismen og begejstringen tilbage på venstrefløjen. Han har fornyet SF, så vi i dag er et moderne, venstreorienteret parti, der tager ansvar, siger han.

Thor Möger Pedersen sidder i regeringens centrale koordinationsudvalg, i øvrigt sammen med den nu afgående formand.

Men det forventes ifølge Ritzaus oplysninger i SF, at Søvndal efter formandsskiftet ikke længere skal tage plads her.

- Villy fortjener den største anerkendelse, ikke blot for sit utrættelige og ambitiøse arbejde for SF, men også for den forandring, han har været med til at skabe for Danmark, siger Thor Möger Pedersen og tilføjer:

- Derfor er jeg også enormt glad for, at Villy bliver som udenrigsminister.

Möger har flere gange været nævnt som kronprins i partiet. Men ved forårets landsmøde fik han en noget lunken opbakning blandt de delegerede, da han stillede op til et valg af mere organisatorisk karakter.

/ritzau/