Minister: Bankfolk ved tavlen er helt fint
Bankrådgivere ved tavlen i folkeskolen er op til den enkelte skole at vurdere, siger ministeren. Foto: www.colourbox.com
Rådgivere fra Sydbank, der underviser i folkeskolen er op til den enkelte skole. Undervisningsministeren vil ikke skærpe kravene.

Skolerne får frit spil fra ministeren til at sende ansatte fra banker op til katedret som undervisere.

Så længe skolerne vurderer, at bankernes undervisning lever op til kravene for matematik, forklarer børn- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

"Der er intet til hinder for, at skolerne godt må trække på materiale fra virksomheder, men hver gang skal de tage stilling til, om det bidrager til undervisningens mål," siger ministeren til Newspaq.

Meldingen kommer efter, at Sydbank har lavet materiale til at undervise folkeskolebørn i forbrugslån og overtræk. Nu vil de sende en række ansatte ud til skoler i Sønderborg Kommune for at stå for undervisningen.

Det har fået børneordfører Özlem Cekic fra regeringsmakkeren SF til at kalde Sydbanks undervisning for "problematisk" og "ren reklame". Hun vil tage sagen op med ministeren, men Christine Antorini har ikke tænkt sig at gøre noget.

"Det er altid skolerne, der skal tage stilling til materiale og gæsteundervisere. Og vi skal fastholde ansvaret på den enkelte skole," siger Christine Antorini.

Sydbank har også planer om at udbrede undervisningen til at gælde for gymnasielle uddannelser. Kundechef Kim Juul Pedersen fra Sydbank i Sønderborg fortæller til JydskeVestkysten, at det for banken handler om at vise synlighed.

"Og så vil vi gerne tage del i en samfundsopgave. Vi har kun de bedste intentioner om at få de unge godt på vej i livet," siger han til JydskeVestkysten.