Michelle Obama skal skaffe sin mand medvind
Med kort tid til præsidentvalget skal Michelle Obama skabe ny entusiasme omkring USA's præsident.

Med kun 63 dage til præsidentvalget i USA skal Michelle Obama, der er mere populær end sin mand, i en vigtig tale være med til at skabe ny entusiasme omkring Barack Obama.

Talen fra den amerikanske førstedame holdes, når Demokraterne indleder deres nationale partikonvent tirsdag i Charlotte, North Carolina.

I sin tale ventes hun at henvende sig til navnligt de kvindelige vælgere, og kommentatorer siger, at hendes indsats kan få stor betydning for valgets udfald.

I en tale for fire år siden lovede Michelle Obama i en tale på et stadion i Denver, Colorado, at Barack Obama "på trods af hans mærkelige navn" ville blive en usædvanlig god præsident.

I dag er der mange meninger om den sag på baggrund af den økonomiske krise, og Demokraternes første opgave bliver at imødegå republikanernes påstande om, at Obama intet har ændret i sin tid som præsident.

- USA står bedre i dag i dag, end da vi overtog landet fra republikanerne, hedder det i en erklæring fra vicepræsident Joe Biden forud for mødet i North Carolina, hvor han bliver en hovedperson ved siden af præsidenten og Michelle Obama.

- Lad mig blot konstatere, at Osama bin Laden er død, og General Motors er i live, hedder det videre fra Biden, der ventes at blive en af de mest aggressive kritikere af republikanerne på konventet.

Det er håbet, at der er blevet genskabt en del af den stærke græsrodsbevægelse fra 2008, når Obama holder sin nomineringstale torsdag på et fodboldstadion med plads til næsten 74.000 mennesker.

I Charlotte vil der blive lagt vægt på Obamas resultater i sikkerhedspolitikken, sundhedsreformen, genopretning af økonomien og bekæmpelse af arbejdsløsheden.

Michelle Obama vil også vække national opsigt dagen efter sin tale, når hun onsdag stiller op til et tv-interview hos David Letterman.

/ritzau/AFP