Michelle Obama: Det tager tid at forandre
Foto: AP/J. Scott Applewhite / POLFOTO
Ønsket om forandring sikrede Barack Obama præsidentposten, men forandring går langsomt, erkender hans hustru.

Den amerikanske præsidentfrue, Michelle Obama, gik natten til onsdag dansk tid på scenen og indtog rampelyset på Demokraternes partikonvent.

Her indrømmede hun foran det talstærke publikum og millioner af tv-seere, at budskabet om forandring - som førhen skabte vild begejstring om hendes mand og bragte ham ind i Det Hvide Hus - har været vanskeligt at gennemføre i praksis.

- Vi spiller på den lange bane, og forandring er hårdt, og forandring går langsomt, og det sker aldrig på én gang, lød det fra Michelle Obama på talerstolen.

- Men vi kommer dertil på det tidspunkt. Det gør vi altid, tilføjede den populære førstedame.

Ikke overraskende opfordrede hun vælgerne til at samle sig bag hendes mand og give ham fire år mere i det højeste embede ved præsidentvalget den 6. november.

Michelle Obamas længe ventede tale er Demokraternes svar på det dybt personlige indslag, som Mitt Romneys kone, Ann, holdt på Republikanernes partikonvent, hvor hun løftede sløret for mere menneskelige sider af sin bedre halvdel.

Førstedamen gav natten til onsdag da også en personlig beretning om hendes opvækst med en fattig far, som var pavestolt over at bidrage med, hvad han kunne for at betale for sine børns skolegang.

I en tale for fire år siden lovede Michelle Obama i en tale på et stadion i Denver, Colorado, at Barack Obama "på trods af hans mærkelige navn" ville blive en usædvanlig god præsident.

I dag er der mange meninger om den sag på baggrund af den økonomiske krise, og Demokraternes første opgave bliver at imødegå Republikanernes påstande om, at Obama intet har ændret i sin tid som præsident.

Demokraternes konvent - eller partikongres - er planlagt til at vare i tre dage og foregår i byen Charlotte, der ligger i delstaten North Carolina.

Hovedtaleren på konventets dag nummer to bliver USA's tidligere præsident Bill Clinton.

På sidstedagen torsdag - eller natten til fredag dansk tid - kommer turen så til præsident Obama, der skal tale til sit parti og de amerikanske tv-seere.

Kilde: AFP