Mexicansk massakre: 16 mænd sønderskudt
Opgør mellem rivaliserende narkobander har krævet nye ofre. Drabene kommer få uger efter lignende likvidering.

Ligene af 16 mænd blev mandag fundet i en varevogn i Mexico efter endnu et opgør i landets verserende narkokrig.

Alle ofre var blevet gennemhullet af skud i det efterladte køretøj, som blev opdaget på en motorvej uden for byen Coyuca de Catalan i den sydlige provins Guerrero.

- De er alle ramt af skud fra våben af forskellig kaliber. Alle er mænd, men på nuværende tidspunkt kender vi ikke deres identitet, oplyser den lokale anklagemyndighed.

De to narkokarteller La Familia Michoacana og Knights Templar bekriger hinanden i området, hvor ligene blev fundet.

Ifølge en lokal avis var der efterladt en tekst i maling på varevognen, som var henvendt til Michoacana-familien. Og guvernøren i Guerrero-regionen oplyser, at de 16 mænd er dræbt i en strid mellem de to rivaliserende narkokarteller.

I august fandt myndighederne ligene af 11 personer, som lå spredt langs en vej i regionen. Alle var blevet torteret og havde skudhuller i hovedet, og politiet fandt flere trusselsbreve nær ligene, som angiveligt var underskrevet af kartellet Knights Templar.

Ifølge de mexicanske myndigheder er mere end 60.000 mennesker omkommet, siden præsident Felipe Calderon i december 2006 erklærede narkokartellerne krig.

Titusindvis af politibetjente og soldater er med til at udkæmpe narkokrigen. Mexicos narkoopgør har sit udspring i strid om territorium mellem forskellige karteller og grupper, der både gør sig i narko, kidnapning, afpresning og menneskehandel.

/ritzau/AFP