Mern-forældre vil udtale sig om mishandling
Både plejeforældrene og to af deres tidligere plejebørn skal udtale sig i dag i den såkaldte Mern-sag ved Retten i Nykøbing Falster. Foto: Colourbox
Forældreparret, der står anklaget for vold og vanrøgt af i alt ni plejebørn, skal udtale sig i dag i retten.

Sagen om de tidligere plejeforældre fra Mern fortsætter i dag i Retten i Nykøbing Falster, og denne gang vil de to forældre gerne udtale sig.

Onsdag blev sagen ellers udskudt, fordi forældrene nægtede at udtale sig i sagen, før deres forsvarere havde læst de nye akter i sagen, som blev udleveret onsdag.

Der bliver dog ikke tale om en decideret udtalelse. I stedet vil forældrene kommentere børnenes vidneudsagn, fortæller den tiltalte plejefars advokat, Hanne Ziebe.

"De vil jo meget gerne udtale sig. Det, vi havde håbet på, var, at de kunne komme med en samlet redegørelse for deres syn på sagen, for de er faktisk slet ikke blevet afhørt endnu. Vi må nøjes med det næstbedste, og det er, at man kommenterer på de enkelte beviser, der bliver fremlagt," siger Hanne Ziebe til Newspaq.

Desuden skal to af parrets tidligere plejebørn vidne i dag.

De to plejeforældre er tiltalt for at vold, trusler, vanrøgt og frihedsberøvelse, som skal være stået på fra 1990 til 2010.