Matador er mere populær end landsholdet
Vi vil hellere se, hvad der foregår i Varnæs' køkken end, hvad der sker på plænen i Parken. Foto: DR pressefoto
Dansk Boldspil-Unions kommunikationschef, Lars Berendt, afviser, at fodboldlandsholdet har et imageproblem.

Der var flere tv-seere, der ville se et afsnit af tv-serien Matador på Danmarks Radio end Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet lørdag aften.

846.000 tv-seere så 0-0-kampen mod tjekkerne, mens over en million hellere ville se endnu en genudsendelse af Matador.

Der var kun mødt 24.004 tilskuere op til kampen i Parken, der dermed havde 14.000 tomme sæder. Tilskuertallet er det laveste til en VM-kvalifikationskamp, siden Danmark slog Kasakhstan 3-0 i 2005.

Direktør i Idrættens Analyseinstitut, Henrik Brandt, har en forklaring på de vigende tilskuertal, som har været en tendens længe.

- Tilskuerne bliver væk, fordi landsholdets har et imageproblem i befolkningen. Danskerne identificerer sig ikke med landsholdet på samme måde som tidligere, siger Henrik Brandt til Jyllands-Posten.

- Forsætter den udvikling, kan det selvfølgelig få sportslige konsekvenser i form at mindre opbakning i afgørende kampe og økonomiske konsekvenser som følge af faldende billet- og sponsorindtægter, mener han.

Dansk Boldspil-Unions kommunikationschef, Lars Berendt, afviser, at fodboldlandsholdet har et imageproblem.

- Tilskuertallet var lidt skuffende. Men vi lægger ikke så meget i, at vi spiller en enkelt landskamp med kun 24.000 tilskuere på en lørdag aften i kølvandet på en meget stor sportssommer.

- Landsholdet gjorde det over forventning til EM, men sidstehåndsindtrykket mod Slovakiet i sidste måned var ikke den bedste reklame for kampen i lørdags, skriver Berendt til avisen.

En billet til kampen mod Tjekkiet kostede op mod 495 kroner. Men Henrik Brandt vurderer ikke, at billetprisen er årsagen til den begrænsede opbakning.

- Landsholdet burde have den værdi, der gør, at man også kan lægge det beløb til en fodboldkamp. Forklaringen skal findes i det forhold, landsholdet har til omverdenen.

- Sammenligner man med Norge og Sverige, vurderer jeg, at DBU har en mindre åben tilgang til medier og befolkning, siger Henrik Brandt.

DBU er uenig i, at der praktiseres en lukket kultur på landsholdet.

- Det er den samme gamle sang, som savner dokumentation, uanset hvor mange gange, påstanden bliver gentaget.

- Vi havde udsolgt til vores afgørende EM-kvalifikationskampe sidste efterår, og det er de seneste sammenlignelige kampe, vi har spillet i Parken, forklarer Berendt.