Mary afslører: Bange for at træde ved siden af, da jeg kom til Danmark
45-årige kronprinsesse Mary føler at hun med årene er blevet mere fri til at være sig selv. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix/arkiv
Da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev forlovet i 2003, kunne Mary ikke rumme det, fortæller hun i et interview.

I et større interview med den nye udgave af DSB-magasinet Ud & Se fortæller kronprinsesse Mary nu blandt andet om sin første tid i Danmark.

Det var ikke nemt for den australskfødte kronprinsesse at bytte vante Tasmanien ud med kærlighed og rollen som kommende hustru med landets kommende regent.

Hun flyttede til Danmark i 2002 efter at have mødt kronprins Frederik i Australien ved de olympiske lege i Sydney i 2000. I 2003 blev parret forlovet, og deres kærlighed blev nærmest allemandseje.

- Da forlovelsen blev officiel, var det stadig så vildt og så nyt, at jeg ikke kunne rumme det. Jeg var så fokuseret på at gøre det rigtige, og når man er det, så bliver man også usikker på sig selv, fortæller hun i interviewet og tilføjer:

- Så tør man måske ikke vise, man også godt kan være lidt fjollet eller … you know. Fordi man ikke tør træde ved siden af, får man vist en lidt mere kontrolle… eller seriøs side af sig selv, tilføjer hun.

Hun indrømmer, at hun var noget mere hæmmet i begyndelsen. Hun understreger også, at det tager tid at finde sin plads - både i et nyt hjemland, men også i rollen som kronprinsesse.

Nu føler den 45-årige kronprinsesse og mor til fire, at hun er mere fri til at være sig selv.

- Men det er selvfølgelig altid en begrænsning, for man skal også bevare noget af sin person.

Interviewet bringes i forbindelse med, at Mary Fonden, som blandt andet arbejder med at afhjælpe mobning, ensomhed og vold, rundede sine første ti år.

Mary Fonden eller rettere Mary Fonden - H.K.H. Kronprinsesse Marys Fond bygger på den folkegave på 1,1 million kroner, som befolkningen indsamlede og gav kronprinsparret i gave ved brylluppet 14. maj 2004.