Markedsoversigt: Presset på Vestas fortsætter

Der var igen kraftigt salgspres på Vestas-aktierne i torsdagens handel, hvor rygter om en kapitalrejsning igen fik investorer til at sælge ud.Med et fald på hele 13,4 pct. indtog Vestas for tredje dag i træk bundplaceringen i C20, og stort set hele stigningen fra rygterne om et samarbejde med Mitsubishi er nu forduftet.

C20-indekset faldt 0,95 pct. til 485,06 og var på niveau med det meste af Europa, hvor stemningen var trykket op til udmeldingerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, torsdag aften.

Carlsberg holdt kapitalmarkedsdag i Skt. Petersborg, hvor den nyudnævnte regionsdirektør Isaac Sheps skulle fortælle investorerne, at vendingen er på vej på det ellers problemramte marked.

Det var dog ikke overbevisende nok, og markedet handlede Carlsberg-aktien ned med i alt 2,3 pct. til kurs 511

Danske Bank offentliggjorde, at den har styrket kapitalen ved at sælge obligationer for 5,8 mia. kr. til en årlige rente på 7,125 pct. Obligationerne har en løbetid på 25 år, men kan førtidsindfris af banken, når der er gået mindst fem år.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie sluttede 1,2 pct. lavere efter, at Alm. Brand Markets har advaret sine kunder mod at købe aktien. Mærsk B-aktien lukkede i 39.780 kr.

Novo Nordisk-aktien endte 0,5 pct. lavere i 892 kr. efter et minus på 3,2 pct. onsdag, hvor der gik rygter om, at Novo Nordisks insulinanalog Tresiba vil blive ramt af endnu forsinkelse i USA.

Brøndby IF et gevaldigt hop opad på 24 pct. til 12,40 kr. Avisen BT skrev, at tidligere direktør i klubben Frank Buch-Andersen m.fl. er parate til at garantere en aktieemission på 150 mio. kr.

Obligationsmarkedet var præget af mindre bevægelser torsdag, hvor risikoaversion var det overordnede tema op til aftenens nyhedsstrøm fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det betød gradvist faldende renter i Nordeuropa og små rentestigninger i Spanien og Italien.

De danske obligationsrenter var dog en klar undtagelsen blandt de traditionelt sikre havne. Den toårige rente gik fra minus til plus og lukkede otte basispoint højere i 0,05 pct. mod minus 0,03 pct. onsdag eftermiddag.

Investorerne var generelt afventende op mod rentemødet i den amerikanske centralbank. Økonomer ventede, at Federal Reserve fastholder renten på 0,25 pct., men forlænger løftet om exceptionelt lave renter frem til midten af 2015.

Desuden regner dele af markedet et tredje tilbagekøbsprogram for obligationer, kendt som QE3.

Får markedet sit ønske opfyldt, er der lagt op til rentestigninger fredag i stil med onsdagens.

Italien slap godt igennem en auktion over tre-, fem- og 14-årige obligationer torsdag formiddag. De treårige blev solgt med en rente på 2,75 pct. - et kraftigt dyk i forhold til i slutningen af juli.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk