Markedsoversigt: Novo trak i plus

De danske aktier endte tirsdagen med en mindre stigning efter at have ligget højere det meste af dagen. Dermed endte Danmark i konsensus med resten af Europa, som ved dansk lukketid var i overvejende positivt terræn, efter at de fleste toneangivende indeks ellers havde ligget med moderate fald over det meste af tirsdagen.

Den blytunge Novo Nordisk-aktie formåede igen at redde dagen for C20-indekset, idet medicinalaktien, der vejer omkring 40 pct. af det danske eliteindeks, med sin stigning trak indekset, hvor 10 ud af 20 aktier endte med et fald, samlet op med 0,1 pct. til 495,37.

Vestas var suveræn bundprop med et fald på 6,1 pct. til 43,80 kr. Credit Suisse har løftet kursmålet for Vestas-aktien til 30 kr. fra 25 kr. Men anbefalingen er fortsat "underperform."

GN Store Nord blev dagens topscorer i C20-indekset med en stigning på 2,3 pct. til 83,35 kr. selv om selskabet fik sænket sin anbefaling til "sælg" fra tidligere "neutral" hos Alm. Brand Markets mandag.

Fodboldklubben Brøndby IF skal i den såkaldte feriepengesag betale 4 mio. kr. til tre spillere. Papiret lukkede 10,5 pct. lavere i 9,40 kr.

SAS tiltrak sig opmærksomhed, efter at Berlingske Business rapporterede, at selskabet sidder på lidt af en guldgrube i form af attraktive start- og landingstilladelser i Europas travleste lufthavn, Heathrow. De skulle have en værdi på adskillige mia. kr., ifølge avisen. SAS-aktien fik da også luft under vingerne og lukkede tirsdagen 8,9 pct. højere i 6,75 kr.

Simcorp har tirsdag meldt om yderligere to ordrer på hovedproduktetSimcorp Dimension. Aktien sluttede 2,0 pct. højere i 1193 kr.

Renten på den toneangivende, danske statsobligation, 3-21'eren, lukkede tirsdagen med en rente i samme niveau, som et døgn tidligere, med 1,27 pct.

Investorerne venter på afgørelsen fra den tyske forfatningsdomstol om, hvorvidt den permanente, europæiske redningsfond, ESM, strider mod den tyske forfatning. Derfor var der ikke de store udsving i løbet af dagen.

Afgørelsen fra Tyskland kommer onsdag, hvor der også sættes gang i et todages rentemøde i den amerikanske centralbank, som kommer med rentemeddelelse torsdag. Fokus er dog på en ny runde kvantitative lempelser.

Generelt set venter markedet, at den tyske forfatningsdomstol i Karlsruhe vil godkende ESM. sker det under yderligere betingelser, eller hvis domstolen erklærer hjælpefonden for stridende mod landets forfatning, så peger rentepilen ned.

Skæver man til kriselandene i Sydeuropa, var udviklingen heller ikke voldsom. I Italien faldt den tiårige rente dog med otte basispoint til 5,08 pct. - formentlig på grund af opmærksomhed omkring en auktion torsdag, hvor landet sælger både korte og lange papirer med en udbudsramme på 6,5 mia. euro.

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk