Markedsoversigt: Kursstigning i defensive aktier

Fondsbørsen i København lå lunt i svinget torsdag. Baggrunden var som vanligt primært Novo Nordisk, der som defensiv aktie og med en vægt på godt 40 pct. af det samlede indeks, trak C20 pænt op. Og med den store vægt af defensive aktier generelt i det københavnske indeks, lukkede hele indekset solidt i plus, mens resten af Europa lå under for en kedelig nyhedsstrøm fra makro-fronten.

C20 indekset lukkede torsdag med et plus på 1,2 pct. i 494,50.

Novo Nordisks telekonference gav en opdatering af "International Operations", som tæller mere end 100 lande uden for hovedmarkederne. Der er fortsat høj vækst på netop dette område, og Novo mangler endnu et par vigtige lanceringer i International Operations. Aktien sluttede i top med en stigning på 2,1 pct. til 905,50 kr.

Blandet de andre defensive aktier lukkede Chr. Hansen i toppen af indekset med en stigning på 1,8 pct. til 177,60. Også Lundbeck fulgte pænt med, og aktien steg 1,3 pct. til 104,60 kr. Medicinalselskabet har indsendt registreringsansøgning i Europa for det nye håb inden for depressionsbehandling, Vortioxetin.

Onsdag holdt NKT kapitalmarkedsdag. Fokus var på Cables-divisionen hvor driftsindtjeningen angiveligt er på vej op. Aktien lukkede 0,2 pct. højere i 207,40 kr.

Blandt de andre cykliske papirer droppede FLSmidth 1,7 pct. til 347,10 kr., mens A.P Møller - Mærsk holdt lukkede uændret i 42.000 kr.

Vestas-aktien fortsatte den volatile udvikling. Torsdag startede med en nedtur på 0,5 pct. som ved middagstid blev vendt til et plus på 0,6 pct. blot for igen at falde tilbage til en lukkekurs på 39,60 kr. - 0,3 pct. højere end onsdag.

De europæiske obligationsrenter bevægede sig ubeslutsomt, efter at en række nøgletal for blandt andet europæisk forbrugertillid og amerikanske erhvervstillidstal fra Philadelphia Fed mere eller mindre udlignede onsdagens udsving.

Renten på den toneangivende 3-21'er - den tiårige danske statsobligation - tog et mindre fald på 4 basispoint til en rente på 1,37 pct. fra onsdagens rente på 1,41 pct. klokken 17.

I Spanien steg renten på den 10-årige statsobligation med 8 basispoint til 5,72 pct., og den italienske, toneangivende rente klatrede op igen efter onsdagens fald til en rente på 4,97 pct., hvilket er en stigning på lige over 7,5 basispoint. Effekten af tirsdagens udmelding om en mulig forestående hjælpeansøgning til ESM fra Spanien har lagt sig igen, selvom løfter om at mindske budgetunderskuddet tilsyneladende stadig ligger i baghovedet hos investorerne.

Torsdagens obligationsmarked blev hen på dagen også rystet en smule af Frankrigs auktion over statsobligationer. De korte obligationer med to og fire års løbetid viste rentefald, mens den 5-årige obligation endte med en mindre stigning.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk