Markedsoversigt: Japan sendte aktierne op

På en rolig onsdag for investorerne endte det toneangivende C20-indeks i et lille plus. Forrest i feltet lå aktierne i A.P. Møller - Mærsk, der nød godt af japansk stimulus. Uden for de tunge drenges selskab var der igen glæde i Brøndby.

Samlet endte C20 med en stigning på 0,4 pct. til indeks 488,72. Stigningen kom oven nyt fra Asien, hvor en udvidelse af den japanske centralbanks stimulusprogram sendte risikolysten i vejret. Volumen var godt 15 pct. lavere i C20 i forhold til de seneste ti dages snit.

- Det var en dag, hvor markedet ikke rigtigt kunne finde en stabil retning. I Danmark trak A.P. Møller - Mærsk op, sagde Nordeas chefaktierådgiver Lars Møgeltoft til Ritzau Finans.

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk steg markant - 2,5 pct. til kurs 42.000 for B-aktien. Det skete uden nogen selskabsspecifikke nyheder, men med medvind fra Japan.

Nordea steg med 1,0 pct. til kurs 57,60 efter Bank of America i en analyse af den svenske banksektor hævede sit kursmål til 8,6 euro fra tidligere 7,8 euro på aktien. Det svarer til 64,11 kr. per aktie.

I bunden lå Vestas, der fortsat led under rygter om problemer med flere større projekter samt med forudbetalinger. Aktien faldt 1,1 pct. til kurs 39,50 på trods af, at Vestas onsdag benægtede, at der er problemer med at kradse penge ind fra kunder på forhånd.

Aktien i Brøndby steg med 6,7 pct. til kurs 20,60, er er dermed steget 119,2 pct. på seks dage. Bestyrelsesformanden i amatørafdelingen, Per Bjerregaard, åbnede tirsdag op for en sammenlægning af aktieklasserne, hvilket vil gøre det muligt for en gruppe investorer at skyde 150 mio. kr. i klubben.

En pæn rentestigning fra morgenstunden blev onsdag vendt til et lille fald i takt med, at investorerne generelt søgte mod statspapirer. I Sydeuropa dykkede renterne markant.

Den tiårige toneangivende danske statsobligation, 3-21'eren, lukkede med en rente på 1,41 pct., et fald på 2 basispoint.

I Spanien faldt den tilsvarende rente med 20 basispoint til 5,64 pct. og den italienske toneangivende rente dykkede med 11 basispoint til 4,92 pct. Det skete efter tirsdagens forlydender om, at Spanien måske vil søge hjælp, samt yderligere løfter fra landets premierminister om at mindske budgetunderskuddet.

- Spaniens udmelding om, at landet overvejer at søge hjælp, bliver positivt modtaget. Spanien vil dog undgå at blive dikteret af IMF, og vil have sin egen spareplan, siger UBS' rentestrateg Gianluca Ziglio til Bloomberg News.

Onsdagen var fra start præget af den japanske stimulus samt af en portugisisk obligationsudstedelse, der ikke bare var fuldtegnet, men også gav en markant lavere rente end ved seneste auktion.

Fra USA skuffede det påbegyndte boligbyggeri i august, men boligsalget var til den positive side.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk