Markedsoversigt: Investorer tilbage i venteposition

Det danske aktiemarked fulgte i fodsporene på de europæiske børser mandag, mens obligationsmarkedet tog en puster. Stigninger i de toneangivende indeks i London, Frankfurt og Paris smittede af i København og trak C20-indekset op med 0,8 pct. til 494,23. Omsætningen var dog begrænset, og med Wall Street lukket for Labor Day, valgte mange valgte at blive stående på sidelinien frem til torsdagens pengepolitiske møde i ECB og fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

- Investorerne kan få nogle meget væsentlige signaler i ugens løb om hvorvidt den kursfremgang, vi har set gennem de sidste to måneder, er retfærdigt begrundet, eller om man risikerer at stå med en korrektion sidst på ugen. Det handler om ECB torsdag og jobrapporten fra USA fredag, siger seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea.

Vestas stjal fokus som følge af spekulationerne om, hvad der kommer ud af forhandlingerne med japanske Mitsubishi. Ifølge medieforlydender ser Vestas' ni banker positivt på en stor alliance, og Vestas skulle angiveligt have fået indtil nytår til af få aftalen på plads. Vestas-aktien steg 7,5 pct. til 44,35 kr.

Novo Nordisk tiltrak sig også en hel del fokus efter det er lykkedes at opnå det blå stempel for medicinalkoncernens nye generation af insulinanaloger, Degludec, hos den rådgivende komite under de japanske sundhedsmyndigheder. Dermed står Degludec til at blive endeligt godkendt af det japanske sundhedsministerium om et par måneder.

Novo-aktien startede dagen med en markant stigning, men faldt siden tilbage mod udgangspunktet og lukkede 0,4 pct. højere i 936,50 kr.

Der var samtidigt fred og stilstand på det danske obligationsmarked mandag. Formiddagen bød på et yderst beskedent rentefald efter yderligere rentefald i de amerikanske statspapirer efter dansk børslukketid fredag. Til gengæld holder det amerikanske marked lukket mandag og påvirker derfor ikke det europæiske marked.

Den toneangivende, tiårige danske statsobligation, 3-21'eren, lukker mandag med en rente på 1,10 pct., eller 1 basispoint mere end ved åbningen, og 2 højere end fredag ved lukketid.

Den amerikanske centralbankchef Ben Bernankes tale på det finansielle topmøde i Jackson Hole fredag gav intet nyt til investorerne ud over, at Fed holder døren åben for, at der kan komme en tredje runde af kvantitative lempelser.

Indeværende uge bliver præget af de forhandlinger om en løsningsmodel for den europæiske gældskrise i ugens første dage, hvor en række møder mellem de politiske ledere i Frankrig, Tyskland og Italien skal prøve at skabe enighed om vejen frem. Torsdag mødes så den pengepolitiske komite i Den Europæiske Centralbank, hvor Draghi skal sætte handling bag sine ord i august.

<span style="font-size: 10pt;">

</span>

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk