Markedsoversigt: Bankfusion stjal fokus, renter faldt

Gevinsthjemtagning og en bankfusion satte tirsdag præg på det danske aktiemarked. Alt i alt var det dog en stille dag, hvor C20-selskaberne ikke havde alt for meget at berette. Derfor var der også god plads til, at Spar Nord og Sparbank kunne fortælle om deres nye ægteskab, der i første omgang gjorde Sparbank-aktionærerne en del rigere, mens Spar Nords ejere derimod måtte se lidt værdi forsvinde ud af aktiedepotet.

Sparbank gik helt til tops på aktiemarkedet med en stigning på 31 pct. til kurs 53,5. Spar Nord betaler ved fusionen med to nye aktier for hver Sparbank-aktie, hvilket giver Sparbanks aktionærer en ejerandel på 9 pct. i den fusionerede bank. Med dagens stigning i Sparbank og fald i Spar Nord på 3,1 pct. til 27,3 kr. bringes rimelig balance i regnestykket, således at markedsværdien af Sparbank på 313 mio. kr. udgør omkring 9,4 pct. af markedsværdien af samtlige Sparbank- og Spar Nord-aktier.

Blandt C20-aktierne sørgede et comeback i Novo Nordisk på 1 pct. til 887,5 for, at C20-indekset sluttede 0,1 pct. højere i 486,82. Alm Brand Markets vurderede, at bekymringerne omkring en eventuel forsinkelse af markedsgodkendelsen af Novo Nordisks langtidsvirkende insulinanalog Tresiba er overdrevne i markedet.

Vestas meldte om afskedigelser af 650 medarbejdere i Danmark. Det sker som led i den samlede spareplan, som betyder et farvel til 3700 ansatte i løbet af 2012. Vestas steg 1,1 pct. til 39,95. Imens var flere af de øvrige C20-aktier ramt af gevinsthjemtagning. NKT Holding tabte 3,5 pct. til 207,3 kr. fra det højeste siden maj, forud for selskabets kapitalmarkedsdag onsdag.

Kursfald på det europæiske aktiemarked fik tirsdag investorerne til at søge tilbage i sikker havn på obligationsmarkedet. Renterne blev sendt ned over det meste af Europa, blandt andet efter de tyske finansielle aktørers forventningsindeks, ZEW, afslørede, at økonomer og de store pensionskasser fortsat er skeptiske, når det kommer til de økonomiske udsigter.

ZEW-tillidsindikatoren viste, at investorernes vurdering af den nuværende økonomiske situation, faldt til indeks 12,6 fra 18,2. Markedsforventningerne var ifølge Bloomberg et fald, men kun til 18,0. Til gengæld var forventningsindekset til den økonomiske udvikling en anelse bedre end frygtet, men indikerede dog fortsat pessimisme.

Renten på den toneangivende tiårige, danske statsobligation, 3-21'eren, faldt 5 basispoint til 1,43 pct.

Herhjemme solgte Nationalbanken nye statspapirer for knap 6,4 mia. kr. Der blev solgt fireårige obligationer til en rente på 0,43 pct., mens det kommende toneangivende tiårige papir, 1,5 pct. stående lån med udløb i 2023, blev afregnet til en rente på 1,73 pct. mod 1,46 pct. ved den første auktion i september.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

via Listen To News