Mark Cavendish vil væk fra Team Sky
Mark Cavendish vil væk fra Team Sky. Foto: Colourbox.dk
Spurtkanonen Mark Cavendish vil finde sig en ny arbejdsgiver til den kommende sæson, hvis Sky giver ham lov.

Den hurtigste brite på to hjul hører ikke nødvendigvis sammen med det hurtigste britiske cykelhold.

I hvert fald har verdensmester og spurteksperten Mark Cavendish besluttet sig for at sige farvel til Team Sky efter denne sæson - hvis han får lov til at slippe ud af den aftale, han har indgået og som løber to år endnu.

Forud for dette års Tour of Britain fortæller Cavendish, at han vil bede holdets chef, Dave Brailsford, om lov til at skifte til et andet hold til vinter efter bare et år hos Sky.

- Vi kan vinde klassementer, vi kan vinde etaper, vi kan vinde pointtrøjen i Tour de France, vi kan dominere det hele.

- Det var den idé, Dave solgte til mig sidste år, men på en eller anden måde er det bare ikke gået sådan, siger Cavendish.

Det lykkedes ikke for ham at forsvare sin grønne pointtrøje i Tour de France i år, fordi Sky koncentrerede kræfterne om at holde Bradley Wiggins i gult i dette års løb. Og det ærgrer ham.

- Jeg har en ambition om at vinde så mange etaper i Tour de France, som jeg kan, og jeg vil være på et hold, hvor det kan lade sig gøre. Vi havde ambitioner, der ikke kan føres ud i livet, siger Cavendish.

Et rigtigt godt bud på en ny arbejdsgiver kunne være Omega Pharma-Quickstep-holdet, hvor han vil blive genforenet med sin sportsdirektør fra tiden på HTC-Highroad, danske Brian Holm.

Spørgsmålet er derudover, om Cavendish får lov at slippe fri af sin nuværende kontrakt uden at betale en eller anden form for kompensation, som det er kutyme, når en rytter skifter til et andet hold inden kontraktudløb.