Mange tyskere har ikke tillid til ECB-bos
Schäuble: Situationen i verden ville uden den fælles europæiske mønt være langt mere ustabil.

Et flertal i den tyske befolkning har ikke tillid til lederen af Den Europæiske Centralbank (ECB), italieneren Mario Draghi. Det viser en meningsmåling offentliggjort i nyhedsmagasinet Stern.

Lidt over 42 procent siger, at de kun har lidt eller ingen tillid til ham, mens kun 18 procent har meget høje tanker om ham. Blandt de resterende er der 31 procent, som ikke ved, hvem han er, og ni procent, som ikke har nogen mening.

Som ECB's ansigt udadtil er Draghi blevet en kilde til uro hos de tyskere, som ser med stor bekymring på centralbankens udmeldinger om beskyttelse af de kriseramte sydeuropæiske lande.

Målingen blev foretaget inden ECB's historiske skridt torsdag, hvor Draghi fik næsten enstemmig opbakning fra bankens bestyrelse til et program, der indebærer opkøb af statsobligationer og næsten ubegrænset pengepolitisk styrke bag tiltag for at redde euroen.

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble , (CDU), støtter ubetinget euroen.

- Situationen i verden ville uden den fælles europæiske mønt være langt mere ustabil, siger Schäuble, som torsdag aften talte ved et arrangement i Potsdam, hvor Draghi fik tildelt en prestigefyldt mediepris.

- Euroen er og forbliver en stabil valuta. Alle, der vædder mod det, vil komme til at tabe penge, lyder det i erklæringen fra Schäuble

I Paris hilser den konservative avis Le Figaro de nye toner fra ECB velkommen og roser "Super Mario" for at have taget ansvar sådan som alle havde håbet.

- Til helvede med de rene monetære læresætninger! Mario Draghi har gjort sit arbejde uden at ryste på hånden, skriver le Figaro.

I andre medier fastslås det, at ECB nu har taget sin "bazooka" frem for at redde euroen, og The New York Times siger, at Europa nu ser krisen i øjnene.

Mens mange tyske økonomer roser Draghis træk, så er der også negative reaktioner fra tysk presse.

- Pandoras æske er nu endeligt åbnet til gavn for de lande, som er gennemsyret af gæld.

Det skriver den konservative Münchener Merkur i Bayern, mens Die Welt, der også er konservativ, klager sig med overskriften:

"Markederne fejrer, men for Tyskland begynder mareridtet."

/ritzau/DPA