Mandens forhold til den prostituerede

Den dengang 51-årige institutionsleder får i marts 2010 kontakt til den 19-årige kvinde via en annonce på internettet, hvor hun tilbyder sex for penge.

Efter få møder giver han hende 50.000 kroner og indgår aftale om et forhold. Kvinden opfatter det som, at hun nu ejes af manden. Manden benægter et ejerskab. Kvinden skal blot klæde sig udfordrende på, når de er sammen.

Forholdet udvikler sig sådan, at kvinden flytter ind i en lejlighed, som tilhører manden. Han ved, at hun arbejder med salg af sex og hjælper hende delvist med at finde kunder.

Manden ansætter siden kvinden på en proformakontrakt, så hun får en indtægt, som hun også betaler skat af.

Kvinden får sidenhen et forhold til en anden mand og flytter i en ny lejlighed. Det forhold går i stykker, da manden er jaloux og raserer lejligheden. Institutionslederen sender sin souschef og en anden mand ud for at tale med kvinden. De kontakter angiveligt den nye mand for at få ham til at lade kvinden være i fred.

Kvinden opfatter de to besøgende som gorillaer og bliver herefter bange for institutionslederen. Det kulminerer, da han i en sms-korrespondance truer med at overgive hende til Bandidos.

I september 2011 går kvinden til bekendelse over for sin mor. Hun kommer på krisecenter, som underretter politiet.

Manden bliver i november 2011 anholdt og varetægtsfængslet. Han sidder fængslet i godt to måneder og bliver så løsladt.

Anklagemyndigheden mener, at manden har tvunget pigen til at arbejde som prostitueret og har rejst tiltale efter straffelovens paragraf om menneskehandel.

Kvinden erkender den 17. september i retten, at hun kun få gange har givet manden penge, men at hun ofte har modtaget penge fra ham. Det støtter mandens forklaring.

Der ventes dom i sagen 26. september.

/ritzau/