Mandagens obligationer: Små rentefald

Obligationsmarkedet var mandag præget af let faldende, danske renter efter en periode, hvor godt nyt fra Den Europæiske Centralbank (ECB) og den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har fået renterne til at stige såvel i Nordeuropa og USA.

Renten på den tiårige, danske statsobligation faldt med tre basispoint til 1,48 pct. efter at være steget med hele 15 basispoint fredag. I Spanien steg den tiårige rente derimod med omkring 20 basispoint til 5,96 pct.

- Den øgede risikoappetit har været rimelig entydig på bagsiden af meldingen fra Federal Reserve, og jeg tror simpelthen, at man nu skal fordøje de mange ting, der er sket på det seneste. Man er mere forsigtig med bare blindt at sende renterne yderligere op, siger seniorøkonom i Handelsbanken Rasmus Gudum-Sessingø til Ritzau Finans og tilføjer, at udviklingen ikke kan bindes op på deciderede begivenheder.

Fokus rettes på den korte bane mod den tyske tillidsindikator fra ZEW og flere PMI-indeks fra eurolandene, samt ikke mindst mod hvorvidt Spanien vil give efter for presset og søge om en hjælpepakke eller ej.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk