Mand besteg 70 meter høj skorsten i Aalborg
En 23-årig tog søndag morgen den udvendige stige til toppen af skorsten. Politiet er ved at hjælpe ham ned.

En ung mand fra Aalborg besteg tidligt søndag morgen en af Nordjyllands højeste punkter, da han klatrede op til toppen af en 70 meter høj skorsten. Modet svigtede dog, da han skulle ned igen, og så måtte politiet træde til.

Om det var den nylige fuldmåne eller trang til en omgang natlig motion, der drev manden op i højderne, ved vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi ikke.

- Vi har endnu ikke talt med ham. Han er i øjeblikket ved at blive hjulpet ned fra skorstenen af to personer fra Beredskabsstyrelsen. Alle tre er sikret med livliner, siger Per Vagn Nielsen.

Ifølge vagtchefen kontaktede en bekendt til skorstensklatreren politiet lige før klokken fire. Og så stod politiet med en speciel og usædvanlig opgave.

- Hvordan de to har været i kontakt med hinanden, ved vi ikke. Men den 23-årige turde ikke kravle ned igen. Beredskabsstyrelsen kom først med en stigebil, men den batter ingenting, når man skal 70 meter op i luften, fortæller han.

To folk fra Beredskabsstyrelsen besteg derefter skorstenen og fik overtalt den unge mand til at begynde den langsommelige nedstigning.

Fjernvarmeværket ligger på Borgmester Jørgensens Vej og er omgivet af sikkerhedshegn.

- Manden er kravlet over hegnet, og så har han anvendt en wire til at komme op til stigen på ydersiden af skorstenen. Stigen er placeret fem meter over jorden, siger Per Vang Nielsen.

/ritzau/