Malaysisk toppolitiker frikendt for homosex
Anwar Ibrahim (midten) er den største udfordrer til den siddende malaysiske regeringen. Foto: Polfoto, AP, Mark Baker / POLFOTO
En domstol i Malaysia har frikendt oppositionspolitikeren Anwar Ibrahim for "sodomi".

Den malaysiske politiker Anwar Ibrahim er blevet frikendt for sexanklager, skriver BBC.

Den 64-årige oppositionsleder har været anklaget for at have haft sex med en mandlig tidligere hjælper, men nu er han frikendt, idet DNA-beviserne ikke har været stærke nok.

"Retten er altid modvillig overfor at dømme for seksuelle forbrydelser uden sikre beviser. Derfor er den anklagede frikendt og løsladt," siger dommeren ifølge BBC i forbindelse med frifindelsen.

I det stærkt muslimske Malaysia er "sodomi" - her forstået som perverteret seksuel adfærd, hvilket inkluderer anal- og oralsex - forbudt ved lov og kan straffes med piskeslag og fængsel i op til 20 år.

"Jeg takker gud for, at retfærdigheden har sejret og jeg er blevet renset," siger Anwar Ibrahim ifølge BBC foran retssalen.

"Jeg er ærligt talt lidt overrasket," siger han.

Anklagerne kom kort efter, at Anwar Ibrahims parti stormede frem ved sidste valg i 2008. Regeringspartiet har været ved magten i 50 år, og Anwar Ibrahim er den første, der har presset regeringen ved et valg.

Han ser derfor anklagerne som regeringens forsøg på at stoppe han politiske aktiviteter.

Kilde: BBC