Mafiaens ti bud afsløret
(Foto: )
Sådan skal en god mafioso opføre sig.

Mafiaen - og det hvad enten der er tale om den italienske eller amerikanske - har alle dage været omgærdet af mystik. Ikke mindst det særlige æreskodeks har fascineret og været en centralt punkt i de fleste film og romaner om mafiaen.

Men nu mener italiensk politi, at de kan løfte sløret for mafiaens æreskodeks - eller guide til hvordan en rigtig mafioso skal opføre sig.

Konkret er der tale om en liste med ti bud. Listen fandt politiet i forbindelse med anholdelsen af den sicilianske mafiaboss Salvatore Lo Piccolo.

Ifølge politiet er listen formentlig lavet som en slags guide til, hvordan man bliver en god gangster.

Til BBC fortæller kilder i politiet, at listen giver et værdifuldt indblik i en ellers lukket verden og at den kan hjælpe dem i forbindelse med den videre bekæmpelse af den organiserede kriminalitet.

Af listen fremgår det blandt andet, at en mafioso ikke kan være venner med folk indenfor politiet, at man ikke må komme for sent til aftaler, at konerne skal behandles med respekt og at mafiaen, Cosa Nostra, altid kommer først - selv hvis konen er midt i en fødsel.

Se listen øverst til højre.

faktaboks

Første bud

Du må ikke henvende dig direkte til en ven af mafiaen, som du ikke kender. Du skal altid præsenteres/introduceres af en mellemmand.

Andet bud

Du må ikke begære - eller endog kigge på - dine venners koner.

Tredje bud

Du må aldrig blive set i selskab med politiet.

Fjerde bud

Du må ikke gå på værtshus.

Femte bud

Du skal altid stå til rådighed for Cosa Nostra. Det er en pligt - selv hvis din kone er midt i en fødsel.

Sjette bud

Du skal komme præcis til aftaler.

Syvende bud

Hustruer skal behandles med respekt.

Ottende bud

Hvis du bliver afkrævet svar eller forklaring af Cosa Nostra skal du altid fortælle sandheden

Niende bud

Penge der tilhører andre medlemmer eller deres familier kan ikke beslaglægges.

Tiende bud

Følgende personer kan aldrig blive medlemmer af Cosa Nostra: Alle der har en ven eller slægtning i politiet, alle der har været deres kone utro, alle der har opført sig dårligt og alle der ikke lever op til Cosa Nostra moralske værdier.

via Listen To News