Mads Øland om svensk matchfixing: Flere er involveret
Spillerforeningens direktør, Mads Øland, er overbevist om, at matchfixingsagen i svensk fodbold har endnu flere involverede. Arkivfoto. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Det er usandsynligt, at kun én spiller blev kontaktet af matchfixere, mener direktøren for Spillerforeningen.

Svensk fodbold er i chok, efter at man torsdag måtte aflyse storkampen i Allsvenskan mellem IFK Göteborg og AIK Stockholm på grund af forsøg på matchfixing.

En AIK-spiller var få dage forinden blevet kontaktet af en person, som havde bedt ham om at præstere dårligt. Ellers ville vedkommende komme efter spilleren og dennes familie.

Den information videregav AIK-spilleren til myndighederne, og det fik Det Svenske Fodboldforbund (SVFF) til at aflyse kampen.

Göteborg-sportschef Mats Gren kom til at nævne, at der var tale om en målmand fra AIK, og at der var flere involverede, men de udtalelser trak han senere tilbage.

Mens AIK-spilleren altså har trodset truslerne og fortalt sin historie, så er Mads Øland, direktør for Spillerforeningen i Danmark, sikker på, at andre spillere også er blevet kontaktet.

Fra politiaflytninger i matchfixing-miljøet ved man således, at der er en tommelfingerregel om, at man skal bruge fire spillere på et hold for at kunne skabe det ønskede resultat.

- Det er usandsynligt, der kun er én. Det giver ikke nogen mening, når man ved, hvordan en fodboldkamp er og ved, hvordan de kriminelle arbejder med det.

- Der har nok været flere, der er blevet trykket på, siger Øland til TV2.

Han siger, at andre kan have anmeldt noget lignende omkring kampen, men at de personer måske ikke har haft lyst til at stå frem offentligt, som AIK-spilleren har gjort.

Mads Øland mener desuden, at vi sagtens kan forvente lignende sager i dansk fodbold på et tidspunkt.

- Det er helt usandsynligt, at vi går fri. Den danske Superliga og de øvrige rækker er så interessante i fodboldhierarkiet, at de er interessante for de kriminelle netværk.

- Så på et eller andet tidspunkt vil vi opleve det ligesom i de øvrige nordiske lande, siger han.

For et par år siden blev flere personer også dømt i en stor matchfixingsag i norsk fodbold.

/ritzau/
via Listen To News