Måling: Romney ligger fortsat på baghjul
Præsident Barack Obama ser stadig ud til at kunne blive boende i Det Hvide Hus.

Barack Obama ser stadig ud til at kunne kalde sig USA's præsident efter valget i november.

Han har siden landsmøderne i august og september haft teten i meningsmålingerne i forhold til republikanernes kandidat, Mitt Romney. Og der er ikke ændret på styrkeforholdet i de nyeste meningsmålinger.

I den daglige måling fra Ipsos/Reuters har Obama torsdag lokal tid fortsat en føring på fem procentpoint. Det vil sige 48 procent mod 43 procent til Romney. Præcis som dagen før.

- Først var der et hop, så var der endnu et hop efter landsmødet, og derefter kom resten af hoppet. Nu er der tale om en reel føring, siger Julia Clark fra Ipsos.

Deltagerne i målingen er alle registrerede vælgere, og er dermed med stor sandsynlighed folk, der vil udnytte stemmeretten ved valget 6. november.

Hos RealClearPolitics øger Obama afstanden i forhold til målingen dagen før. Med 48,3 procent har han nu en føring på 3,1 procentpoint mod Romneys 45,2 procent.

Undtaget Gallup giver alle andre af torsdagens mange målinger præsidenten forspring på mellem ét og otte procentpoint. Hos Gallup er der tale om dødt løb.

Målingen fra Ipsos viser, at Obama foretrækkes frem for Romney på en lang række personlige egenskaber.

For eksempel mener de adspurgte, at Obama vil være bedre til at beskytte amerikanske arbejdspladser, og at han bedst fremtræder, som en præsident bør.

Kun på spørgsmålet om, hvem vælgerne synes er den mest troende, tipper tendensen i Romneys retning.

Den seneste uge har ikke været den bedste for Romney. Især hans lækkede udtalelser fra et lukket indsamlingsmøde, hvor han afskriver Obamas tilhængere som sociale nassere, har fået mange vælgere til at tage afstand fra mangemillionæren Mitt Romney.

/ritzau/Reuters