Måling: Obama lægger afstand til Romney
Opbakningen til præsident Barack Obama er øget efter Demokraternes konvent i sidste uge, viser to målinger.

USA's præsident, Barack Obama, kan se frem til fire nye år i Det Hvide Hus, hvis man skal tro et par friske meningsmålinger.

De viser begge, at Barack Obama nu har et solidt forspring til sin republikanske udfordrer, Mitt Romney, ved valget i november.

- Det er endnu et tegn på, at Obamas popularitet har fået et løft efter konventet, skriver nyhedsbureauet AFP.

En måling fra CNN/ORC giver den siddende præsident 52 procent af stemmerne sammenlignet med 46 procent til Mitt Romney. Undersøgelsen er lavet 7.-9. september.

I den forrige måling fra CNN/ORC stod kandidaterne lige med 48 procent hver. Den blev lavet før Demokraternes konvent i North Carolina, hvor Obama formelt blev udpeget til sit partis kandidat til valget den 6. november.

I en måling fra Gallup lægger Obama også afstand til Romney med et forspring på fem procentpoint.

Mitt Romneys kampagnestab tager de friske procenttal med sindsro.

- Lad nu være med at blive forgrebet af de seneste målinger. Nogle vælgere er fortsat lidt oppe at køre efter konventerne. Men de grundlæggende strukturer i valgkampen har ikke ændret sig, siger Neil Newhouse fra Romneys kampagnestab.

Vælgerne vil snart igen begynde at vurdere Obama ud fra konsekvenserne af præsidentens økonomiske politik, og det vil i sidste ende afgøre valget til Romneys fordel, mener Newhouse.

/ritzau/AFP