Målfarlige AaB henter femte sejr i træk
Kasper Kusk var nordjydernes store profil, da storsprudlende AaB sikkert slog Randers 4-0 i Superligaen.

Med en fortjent sejr på 4-0 over Randers søndag er AaB nu oppe på 19 scoringer i de seneste fem kampe i Superligaen, og hjemmesejren over et rystende tamt Randers-hold kunne nemt været blev større. For AaB var på flere parametre kronjyderne langt overlegne.

Før kampen sagde det nordjyske publikum farvel til Lucas Andersen, som er skiftet til hollandske Ajax.

Men savnet af Andersen kan hurtigt være glemt i Aalborg, for i hjemmekampen mod Randers FC var det et andet AaB-talent, som foldede sig ud.

Med to mål og en målgivende aflevering viste Kasper Kusk, at AaB's talentmasse findes andre lovende spillere end Nicklas Helenius og Lucas Andersen, som ellers har taget de største overskrifter i denne sæson.

Først var 20-årige Kusk oplægger til Jeppe Curths scoring til 1-0, da han elegant med et lille chip spillede angriberen fri efter 20 minutter, som slog til med sit tredje mål i de seneste to kampe.

Syv minutter senere var det så Kasper Kusk selv, som kom på måltavlen, da han blev spillet helt fri af Nicklas Helenius i et splittet Randers-forsvar og sikkert sparkede bolden ind bag David Ousted.

Inden de to scoringer havde Randers, som gav debut til Jonas Borring på kanten, egentlig været godt med i kampen, men kronjyderne blev først farlige i første halvlegs overtid, hvor Rasmus Hansen med et fladt skud ramte stolpen.

I anden halvleg udeblev gæsternes forventede offensiv, som blev holdt solidt nede af AaB-forsvaret, og med Kasper Kusks mål til 3-0, som gør ham til AaB's aktuelle topscorer med seks mål, var kampen afgjort et kvarter før tid.

I kampens døende minutter kunne brasilianeren Kayke give hjemmeholdets tilfredse tilskuere et mål at gå hjem på med scoringen til 4-0.

Med nederlaget, som er Randers' tredje i træk, har holdet tabt til terræn til toppen af Superligaen og skal nu igen til at holde godt øje med bundholdene, mens AaB bider FCK i haserne, blot ét point fra førstepladsen.

/ritzau/