Løkke til Thorning: Lav finanslov med os
Regeringen bør lade de taktiske hensyn ligge og i stedet indgå en finanslovaftale med Venstre, siger Løkke.

Står det til Venstres leder Lars Løkke Rasmussen, så skal Enhedslisten igen sættes på porten, når der til november skal indgås finanslovaftale.

Presset på dansk økonomi er nemlig så stort, at regeringen må droppe de taktiske hensyn til det parlamentariske grundlag og i stedet indgå en bred aftale hen over midten.

Det fastslår Lars Løkke Rasmussen mandag under fremlæggelsen af Venstres forslag til finanslov for 2013.

- Jeg vil gerne komme med en klar appel til regeringen om ikke at lade taktiske hensyn stå i vejen for de reformer, som Danmark har brug for.

- Venstre er klar og i arbejdstøjet. Vi er klar til at tage ansvar, siger Lars Løkke Rasmussen.

I sidste uge fremlagde regeringen sit forslag til finanslov, og selvom det indeholder flere elementer, som Venstre ikke er enig i, så var der også positive toner fra Løkke:

- Der er grund til at rose regeringens udspil til finanslov. Det opererer med noget nær nulvækst i det offentlige forbrug. Det er en ramme, vi godt kan se os selv i, og med det udgangspunkt vil vi gerne forhandle, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

Venstre foreslår blandt andet en kontanthjælpsreform som led i sit udspil til finanslov kaldet "Færre afgifter, flere arbejdspladser".

Samtidig skal danske virksomheder og skatteydere slippe samlet fire milliarder kroner lettere i skat.

Udspillet rummer i alt nye initiativer for otte milliarder kroner. Samtidig finder Venstre finansiering for godt ni milliarder kroner, hvor pengene findes er endnu ikke kommet frem. Det vil forbedre de offentlige finanser i 2013 med ca. én milliard kroner mere end regeringens finanslovforslag.

Venstre vil enten bruge den ekstra milliard kroner til at afvikle offentlig gæld eller til ekstra initiativer.

/ritzau/