Livsfarlig dansk tofu og postej i omløb

Pas på tofu og vegetarisk postej fra Urtekram. Den kan indeholde livsfarlige bakterier, advarer Fødevarestyrelsen.
Smid din tofu ud. Den kan give dig pølseforgiftning.
Smid din tofu ud. Den kan give dig pølseforgiftning. Foto: Colourbox

Dagligvarebutikker i hele landet har solgt livsfarlig tofu og vegetarpostej.

Det er den danske virksomhed Urtekram, der producerer begge produkter, som nu får Fødevarestyrelsen til at slå alarm.

"Der er mistanke om, at produkterne kan indeholde den farlige bakteriegift, som forårsager botulisme (pølseforgiftning)," skriver myndighederne.

Har du spist den giftige tofu eller postej, så opstår symptomerne på forgiftning først 18-36 timer efter.

"Symptomerne er først kvalme, opkastning og eventuelt diarré, herefter synsforstyrrelser og muskellammelser," forklarer Fødevarestyrelsen.

Hvis man får symptomerne, bør man straks søge læge, da pølseforgiftning er en livstruende sygdom.

Myndighederne råder derfor forbrugerne til at smide tofuen og postejen ud eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt.

Tofu er en fødevare fremstillet af sojabønner, som mange vegetarer spiser for at få proteiner. Vegetartisk postej er ofte fremstillet af nødder.

faktaboks

Smid disse varer ud:

Økologisk Tofu fra Urtekram
Glas á 500 g. Drænet vægt 260 g.
Mindst holdbar til 26.04.2014 og 11.05.2014

Nutana Vegetarisk postej
Dåser á 170 g.
Mindst holdbar til 25.04.14

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.