Litauer skyldig i dødsvold mod landsmand
En litauisk mand er dømt skyldig i drabet på en 28-årige litauiske statsborger. To andre litauere går fri.

Det var en litauisk mand, der dræbte en 28-årig landsmand den 9. december sidste år i offerets hjem i Borberg i Jylland. To ældre litauere på anklagebænken frifindes for vold med døden til følge.

Det slår Retten i Holstebro fast onsdag, skriver TV Midt-Vest.

Obduktionen af den 28-årige mand fra Litauen viste mere end 40 mærker efter slag på kroppen og i hovedet. Han havde også to hjerneblødninger, ligesom næsen var brækket.

Anklagemyndigheden har tidligere fremlagt tekniske beviser ved retten, der tyder på, at manden har været udsat for megen grov vold før sin død.

- Ifølge obducenten kan den 28-årige have levet i nogle timer efter at have fået hjerneblødningerne, og dødsårsagen er dels forøget tryk i hjernen og nedsuget blod efter brud på næsen, sagde statsadvokatfuldmægtig Iben Ernst Bøttker i sin forelæggelse.

De tre litauiske mænd har indrømmet, at de var i den 28-åriges hus på drabsnatten. De har tidligere forklaret, at de fandt den 28-årige død næste morgen, og at de i panik gjorde huset rent og kørte hjemad.

I Polen kom de på bedre tanker, vendte om og meldte sig til politiet i Holstebro.

En dommer valgte dog ikke at tro på den forklaring, og den yngste af de tre litauiske mænd er dømt for dødsvolden. Strafudmålingen kommer senere onsdag.

/ritzau/