Lindegaard holder lav profil som andetvalg
Anders Lindegaard mener ikke, at han som andenmålmand på landsholdet skal føre sig for meget frem.

Anders Lindegaard har været en af fodboldlandsholdets mest talende og åbne spillere, men United-keeperen fortæller, at han har holdt lidt igen på det seneste.

Det skyldes, at han ikke står øverst i landsholdshierarkiet, skriver han i en blog.

- Jeg ser ingen grund til, at jeg skal stå som en anden jubelidiot og gøre landsholdet interessant, når realiteten er, at jeg spiller andenviolin, skriver han.

Anders Lindegaard afviser dermed forlydenderne om, at det skulle være Morten Olsen, der har givet ham besked på at holde lav profil.

- Morten har aldrig fortalt undertegnede, hvordan man bør agere i pressen. Og jeg tror ærligt talt, at landsholdets pr-folk trods alt har været glade for den massive omtale, mine udtalelser til tider har skabt, siger Lindegaard.

Han understreger, at holdningsændringen ikke er en protest over, at han er nummer to i landstrænerens målmandshierarki, hvor Stephan Andersen lige nu er førstevalg.

- Der er ikke den mindste tvivl om, at han udtager det hold, han til hver en tid finder det stærkeste. Man kan mene om udtagelsen, hvad man vil, men ikke om hans dømmekraft, siger målmanden, der også i Manchester United må se sig overgået af en anden for tiden, nemlig spanieren David De Gea.

/ritzau/