Leon Andreasen: Nu er jeg midtbanespiller
Han slog igennem som forsvarer og blev solgt til udlandet, men nu er Leon Andreasen kun midtbanespiller.

Det er mere end tre år siden, Leon Andreasen sidst var med på det danske landshold, og ud over, at han er blevet tre år ældre, er der også sket andre forandringer med den tidligere AGF'er.

I sin seneste landskamp i foråret 2009 startede han på banen i midterforsvaret i en VM-kvalifikationskamp mod Albanien. I dag er der ingen, der ser Andreasen som forsvarer. Ikke engang ham selv.

- Det var noget, der skete i min tid i Mainz, hvor træner Jürgen Klopp fandt på, at jeg skulle spille på midtbanen. Jeg havde gjort det en lille smule for AGF, men ikke meget.

- Jeg ser også mig selv som midtbanespiller. Det passer bedre til mig. Der er mere gang i den, det går frem og tilbage, og der er en masse løb, der passer mig godt, siger Leon Andreasen, som Werder Bremen i 2005 købte som fremtidens forsvarsspiller.

Han har gjort et imponerende comeback efter mere end to års skadespause og har scoret flittigt i sæsons første uger i sin klub Hannover 96.

Nu tyder meget på, at Andreasen fortsætter, hvor han slap for tre et halvt år siden - nemlig med en plads i det danske landsholds startopstilling i lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet, hvor der står en plads åben efter Niki Zimlings afbud.

- Vi er mange gode spillere, der kæmper om pladsen. Ved siden af William Kvist passer det godt med en boks-til-boks-spiller, som jeg er, mener Leon Andreasen

/ritzau/