Leon Andreasen lykkelig for landsholdsplads
Leon Andreasen i aktion mod Portugal tilbage i 2008, som Danmark vandt 3-2 på udebane. Foto: José Goulão, Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0, Wikimedia Commons
Alle ville snakke med Leon Andreasen, som vendte tilbage til det danske fodboldlandshold efter tre års pause.

Der var rift om Leon Andreasen, da det danske landshold mandag indledte træningen forud for lørdagens kamp hjemme mod Tjekkiet, som åbner VM-kvalifikationen.

Hannover 96-spilleren har scoret jævnligt i begyndelsen af denne sæson, og derfor blev han belønnet med en landsholdsudtagelse af Morten Olsen.

Leon Andreasens seneste landskamp var i april 2009 i 3-0-sejren over Albanien, hvor han spillede i midterforsvaret og scorede.

- Jeg har ikke været med siden 2009. Så nu tager jeg det stille og roligt. Jeg glæder mig bare over at være med. Jeg skal nok give den gas til træning, og så må Morten beslutte, hvem der skal spille, siger Leon Andreasen.

At være med på landsholdet er meget vigtigt for midtbanespilleren, som blandt andet var med i 3-2-sejren på udebane over Portugal i efteråret 2008.

- Landsholdet betyder alt. Det er svært at forklare, hvad der foregår oven i hovedet på en, når man har været ude så længe og så lige pludselig bare kan spille.

- Folk er sikkert trætte af at høre om det. Men jeg er sulten efter at spille fodbold. Jeg havde ikke regnet med, at det skulle gå så hurtigt, forklarer den tidligere AGF-spiller.

Kunne han gøre noget om, ville Leon Andreasen ønske, at han havde lyttet mere til sin krop, så han ikke endte med at blive alvorligt skadet i lysken, som har krævet flere operationer og holdt ham ude i 28 måneder.

- Jeg fortryder også, at jeg spillede så lang tid med smerter. Jeg fortryder, at jeg er blevet opereret så mange gange.

- Men jeg kan ikke ændre på det nu, så jeg glæder mig over, at jeg ikke kan mærke nogen smerter længere, siger Leon Andreasen.