Legestue i Parken: FCK smadrer Silkeborg
Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen scorede to mål hver, da FCK rev Silkeborg rundt i Parken og vandt 5-0.

FC København leverede en magtdemonstration mod hjælpeløse Silkeborg, da københavnerne søndag aften i Parken bankede udeholdet med 5-0 efter en pauseføring på hele 4-0.

I den måske mest ensidige superligakamp hidtil i sæsonen var spillehumøret helt i top hos FCK'erne, som var stærke i pasningsspillet og fik krydret en god indsats med nogle flotte mål.

Silkeborgs bundhold lignede aldrig et mandskab, der troede på point i Parken, og FCK afgjorde mere eller mindre det hele omkring det 10. minut, hvor tredje gang viste sig at blive lykkens gang for værterne.

Inden for det samme minut havde FCK tre store chancer. Andreas Cornelius tvang først et fin redning ud af Lasse Heinze, og på det efterfølgende hjørnespark headede angrebskollega Igor Vetokele bolden på undersiden af overliggeren.

Forsøget førte til et nyt hjørnespark, og ved det viste FCK-topscorer Andreas Cornelius, hvorfor han er blevet landsholdsspiller i efteråret. Angriberen har virkelig målnæse og headede bolden i mål til 1-0.

Med sine blot 19 år ser fremtiden meget lys ud for Andreas Cornelius, som denne søndag dannede en ung og spændende frontduo med belgiske Vetokele på 20 år.

Belgieren deltog flot i spillet og havde en fod med i 2-0-målet, da han og Nicolai Jørgensen kombinerede fint, inden Cornelius bankede bolden i mål via overliggeren. Selvsamme overligger forhindrede senere i første halvleg et hattrick for Cornelius.

Efter lidt over en halv times spil stod der 4-0 efter to flotte Nicolaj Jørgensen-mål fra distancen.

Det var en fornøjelse at se på, og man kunne ikke bebrejde hjemmeholdets spillere for at gå ned i gear derefter. Derfor blev det ved indskiftede Martin Vingaards ene mål til 5-0 i anden halvleg.

Hvis FCK ikke vinder mesterskabet i denne sæson, så er der noget meget galt i dansk fodbold. Altså tyg lige på følgende navne: Cesar Santin, Christian Bolanos, Martin Vingaard, Michael Jakobsen, Kim Christensen og Sölvi Ottesen.

Alle spillere, som startede søndagens kamp på FCK's bænk, og læg dertil, at landsholdsspiller Thomas Kristensen på grund af lidt ømhed i hoftebøjeren blev sparet helt.

Det vidner om den klasse, der er i FCK-truppen i øjeblikket, og det kommer ingen andre danske hold i nærheden af.

FCK fører med sejren Superligaen fire point foran overraskelsen AaB, som mandag i Aalborg møder bundholdet Esbjerg. De regerende mestre fra FC Nordsjælland er hele otte point efter førerholdet.

I forhold til Silkeborg er der blot at sige, at det formentlig bliver en rigtig lang sæson i bundstriden.

/ritzau/