Laudrup på kant med matchfixingreglerne
Michael Laudrup mener, at det er okay at tage imod penge fra andre hold for at vinde kampe.

Michael Laudrup mener, at matchfixing er et stort problem i fodboldsporten, men han ser ikke noget galt i, at klubber modtager penge fra andre klubber for at slå en bestemt modstander.

Swansea-manageren blev på en pressekonference spurgt om sin holdning til, at en klub udlover sejrsbonusser til spillere på andre hold, hvis det kan hjælpe den første klub.

- Hvis vi i Swansea spiller den sidste kamp i sæsonen mod et hold, som et tredje hold ville betale os for at slå, ser jeg intet problem i det, siger danskeren ifølge BBC.

Problemet er imidlertid, at reglerne i engelsk fodbold ikke tolererer den slags og sidestiller det med, at man betaler en klub for at tabe.

I den spanske liga, hvor Laudrup både har været spiller og træner, er bonusser til fremmede hold imidlertid ikke usædvanligt, siger Laudrup.

- I Spanien talte vi altid om "kufferterne", når der var én eller to kampe tilbage. Men dem fik man jo for at vinde, og det kan jeg ikke se noget forkert i, siger Laudrup.

Han understreger, at han er lodret imod, at nogen får penge for at tabe en fodboldkamp, og han mener, at det bør straffes med livstidskarantæne fra sporten.

/ritzau/