Lange Larsen hoppede højest af alle
Indskifteren Pernille Larsen blev dansk topscorer i kampen mod Sydkorea med syv mål på små 20 minutter.

Hun nåede ikke engang at være på banen i 20 minutter, men ikke desto mindre lavede Pernille Larsen hele syv mål i OL-kampen mod Sydkorea.

I modsætning til holdkammeraterne havde Viborg-backen sigtekornet stillet rigtigt ind og havde ingen problemer med at passere modstandernes målmand.

- Måske handler det bare om at gå direkte på og slutte med en afleveringsfinte, inden man går på. Så er de på vej over til boldmodtageren.

- Og så er de jo heller ikke så høje igen, så man må jo bare hoppe over dem, siger Larsen om opskriften på at få hul på den koreanske forsvarsmur.

Landstræner Jan Pytlick ærgrer sig givetvis over ikke at have sat Pernille Larsen på banen noget før. Men der er ingen bad feelings fra spillerens side.

- Jeg kommer ind og bidrager med det, jeg kan. Jeg kender min rolle på holdet og ved, hvordan jeg skal bidrage, så det har jeg fuld forståelse for, siger hun.

Pernille Larsen blev meldt småskadet inden turneringen, og hun spillede også med højre hånd plastret godt til.

Det var dog blot en sikkerhedsforanstaltning, siger hun.

- Hånden fejler ikke noget. Vi passer bare på. Jeg har haft en skade derinde, som jeg ikke har kendt til. Det har gjort lidt ondt, men der er styr på det nu, siger Larsen.

Dermed er dagens topscorer altså klar til at bombe løs igen, når Danmark på onsdag møder Spanien. Og måske får hun lidt mere spilletid ved den lejlighed.

/ritzau/