Landstræner vil ikke bruge NHL-spillere
Landstræner Per Bäckman vil se bort fra eventuelle hjemvendte NHL-spillere, indtil konflikten er afklaret.

Landstræner Per Bäckman har ikke tænkt sig at indkalde de danske NHL-spillere til de to landsholdssamlinger i november og december.

Normalt ville de slet ikke være til rådighed, men på grund af den aktuelle lockout i NHL kunne de i princippet godt stille op, men det bliver der ikke noget af.

- Selv hvis nogle af dem skulle komme hjem til Danmark for at spille, så kommer vi til at arbejde med spillerne fra ligaen og resten af Europa under træningssamlingerne i november og december, siger Bäckman.

Han vil hellere give de knap så etablere spillere mulighed for at få landsholdsrutine og finde sammen i nogle faste kæder inden den vigtige OL-kvalifikationsturnering i Vojens i februar.

- Vi ved jo, hvad NHL-spillerne kommer med, og de er vant til at kunne træde til med meget kort varsel, som det ofte har været tilfældet ved VM, siger svenskeren.

Han er dog klar til at genoverveje sin beslutning, hvis der ikke kommer skred i forhandlingerne på den anden side af Atlanten, og NHL-sæsonen på et tidspunkt helt bliver aflyst, som det var tilfældet i 2004/05.

- Det er klart, at hvis det på et tidspunkt er afklaret, at sæsonen er røget, og de helt sikkert er til rådighed i februar, så kommer de med. Men det har jeg ingen forventning om sker lige foreløbig, siger Bäckman.

I november gælder det Norge i tre testkampe på dansk jord, og i december gælder det en turnering i Frankrig, hvor Letland og Slovenien er modstanderne.

Per Bäckman har allerede udset sig tre målmænd og fem femmandskæder som sin bruttotrup til OL-kvalifikationen.

/ritzau/