Læreren Lise er skeptisk over for ny formand: For lidt erfaring fra klasselokalet
Lærer Lise Witfelt er "skeptisk optimist", når det kommer til den kommision, der skal granske lærernes arbejdstidsregler.
Lærer Lise Witfelt ser med forsigtig optimisme på udpegelsen af Per B. Christensen som formand for den kommision, der skal granske lærernes arbejdstidsregler.

- Hvornår er der nogensinde kommet noget godt ud af en kommision?

Det var den første tanke, der gik igennem folkeskolelærer Lise Witfelts hoved, da hun hørte om den nye kommision, der skal finde en løsning på problemerne med lærernes arbejdstidsregler. 

Hun er stadig skeptisk, men ser dog rimelig positivt på udpegelsen af Per B. Christensen som formand for kommisionen.

- Det er positivt, at han er læreruddannet, og at han tilsyneladende har meget erfaring, selvom det selvfølgelig mest er fra arbejde i forvaltningen, siger Lise Witfelt til Avisen.dk 

Nok ikke den bedste lærer

61-årige Per B. Christensen, der i går blev udpeget som formand for arbejdstidskommisionen har 20 års erfaring fra Børne- og Kulturforvaltningen i Næstved Kommune. 

Til sammenligning har han kun et års erfaring som folkeskolelærer, og den korte tid i klasselokalet er da også noget, der bekymrer Lise Witfelt.

- Jeg synes, vi ser en del mennesker i undervisningssektoren, der har meget kort lærererfaring og meget stor forvaltningserfaring. Og på lærerværelset har vi altid joket lidt med, at så var man nok ikke den bedste lærer, siger Lise Witfelt. 

Læs også: Bondos aftale kiksede: Her er manden, der skal granske lærernes arbejdstid

- Når det er sagt, så er det alt andet lige positivt, at det er en læreruddannet og ikke eksempelvis en DJØF'er, der skal lede arbejdet. Det ser jeg som tegn på, at man forsøger at komme lærerne i møde, tilføjer hun overfor Avisen.dk.

Sarah Rasch, lærer på Hedegårdsskolen i Ballerup, mener ikke, at det er afgørende, hvem der er formand for den nye kommision. 

Hun hæfter at sig ved, at KL's topforhandler, Michael Ziegler, fredag har udtalt, at der ikke vil blive lavet nogen arbejdstidsaftale i Høje Taastrup Kommune, hvor han er borgmester. 

- Det synes jeg er mega problematisk, og desværre nok også meget sigende for, hvad der kommer til at ske frem mod de næste overenskomstforhandlinger, siger Sarah Rasch. 

Ser frem til arbejdet 

Per B. Christensen har selv udtalt, at han "ser frem til at komme i gang med arbejdet" i den nye kommision. 

- Det er en spændende opgave med mange udfordringer. Jeg har et stort ønske om at udvikle folkeskolen, og at udvikle lærernes og ledernes arbejdsvilkår, stolthed og faglighed, siger Per B. Christensen ifølge en pressemeddelelse fra Danmark Lærerforening.