Læger under mistanke for fodbold-dødsfald
Måske kunne lægerne have gjort mere for at redde Piermario Morosinis liv. Den italienske spiller døde i april.

Tre italienske læger risikerer at blive tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med Piermario Morosinis pludselige dødsfald under en kamp i Serie B i foråret.

Politiet vil nu efterforske, om lægerne Ernesto Sabatini, Manlio Porcellini og Vito Molfese gjorde alt, hvad de kunne for at redde den 25-årige Livorno-spillers liv. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Der er blandt andet rejst kritik af det faktum, at lægerne ikke brugte en defibrillator - en hjertestarter - i behandlingen af Morosini, der sandsynligvis led af en hjertesygdom.

Den ambulance, der måske kunne have reddet spillerens liv, kunne heller ikke komme hurtigt frem, da en bil var parkeret foran nødudgangen.

Piermario Morosini faldt om efter en halv times spil i kampen mod Pescara, og trods de genoplivningsforsøg, der blev gjort, var han død ved ankomsten til hospitalet.

Det tragiske dødsfald berørte store dele af Italien, og hans begravelse i fødebyen Bergamo blev lidt af et tilløbsstykke. Livorno besluttede dengang, at klubben ikke længere vil benytte trøje nummer 25, som tilhørte Morosini.

/ritzau/