Kystvagten hjalp Russell Crowe hjem
Russell Crowe havde i sin kajak uden for Long Island i New York ikke styr på kortet og måtte hjælpes hjem.

Den australske stjerneskuespiller Russell Crowe mistede orienteringen, da han sammen med en kammerat i weekenden var på kajaktur uden for Long Island i New York.

48-årige Crowe skulle ifølge myndighederne have hjælp af kystvagten for at komme hjem, efter at han og kammeraten for vild på vandet.

- Han havde bare brug for lidt hjælp, fordi han ikke vidste, hvor han var henne, siger Robert Swieciki, officer hos den amerikanske kystvagt.

Crowe og vennen mistede orienteringen, da mørket faldt, og duoen padlede op på land, men vidste ikke, hvor de var henne.

Heldigvis kom der en båd fra kystvagten forbi senere på aftenen, og Crowe havde held med at kalde på den. På det tidspunkt var klokken 22 lørdag aften.

"Gladiator"-stjernen satte sin kajak i vandet igen og padlede hen til kystvagten, som samlede Crowe og følgesvenden op.

Swieciki fortæller, at Crowe og kammeraten havde det godt og var iført redningsvest. Kysvagten sejlede efterfølgende duoen hjem.

Crowe, som i filmen "Master and Commander" fra 2003 ellers havde styr på havets mange udfordringer som kaptajn for sit eget skib, har efterfølgende takket kystvagten via Twitter.

- Tak til Seth og drengene fra kystvagten, som fik os sikkert hjem. Vi var ude i fire en halv time, skrev Crowe.

Skuespilleren, som vandt en Oscar for sin hovedrolle i "Gladiator", er i Long Island for at indspille filmen "Noah", der efter planen kan ses i biografen i 2014.

/ritzau/