Kræver 15 måneder for trafik barne-drab
Når hammeren i falder skal en 25-årig mand 15 måneder bag tremmer for blandt andet at trafik-dræbe en 10-årig pige, kræver anklager. Foto: Colourbox
Chaufføren, der kørte to fodgængere ned ved Forum, bør ifølge anklageren fængsles i et år og tre måneder.

Den trafikulykke, der sidste år kostede en 10-årig pige livet og kvæstede hendes mor i et fodgængerfelt ved Forum på Frederiksberg, skal ifølge anklageren straffes med et år og tre måneders fængsel.

Desuden skal den tiltalte 25-årige mand ifølge anklageren frakendes kørekortet i fem år.

Den 25-årige mand, der sad bag rattet i bilen, er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og det er netop de særligt skærpende omstændigheder, der gør, at anklageren kræver den høje straf.

Under hele retssagen, der startede onsdag, har der været fokus på de særligt skærpende omstændigheder, som ifølge anklagerens procedure var til stede af flere årsager.

Det var blandt andet, fordi der var mange mennesker på ulykkesstedet, da den tiltalte 25-årige kørte over fodgængerfeltet med omkring 50 km/t.

Desuden pointerer anklageren, at der ikke var noget, der kunne antyde, at bilen foran skulle dreje til venstre, sådan som tiltalte ifølge sit vidneudsagn havde opfattet det.

Desuden accelererede tiltalte ifølge anklagerens konklusion, da han kører over fodgængerfeltet.

Mandens forsvarer har ved retsagens begyndelse sagt, at tiltalte erkender uagtsomt manddrab, men ikke under særligt skærpende omstændigheder.

Selve ulykken skete i november 2011. En bil holdt tilbage for to fodgængere, som satte over vejen. Bagfra kom tiltalte kørende i en varevogn, han overhalede indenom og påkørte de to fodgængere midt i fodgængerfeltet.

Den 25-årige mand har forklaret, at han troede, at bilen foran var ved at svinge til venstre.

Ved påkørslen slynges moren og datteren fremover og lander mange meter væk. Pigen dør af sine kvæstelser, mens moren overlever med flere brud på rygsøjlen, en hjernerystelse og en hjerneblødning.

Der ventes at falde dom i sagen ved middagstid torsdag.