Konkurser rammer nu også ældre virksomheder
Krisen kradser: antallet af konkurser lå i august 6,7 procent højere end i samme måned sidste år.

Den økonomiske krise trækker ud, og det går hårdt ud over mange virksomheder. I august steg antallet af konkurser således med 6,7 procent i forhold til august 2011.

Det oplyser analysevirksomheden Experian, der opgør konkurstal hver måned.

- Den negative udvikling ser ud til at have bidt sig fast over sommeren, og der går ikke mange dage, uden at nye konkurshistorier rammer spalterne, siger Kim Bach, kommunikationsdirektør i Experian.

Årrækken med økonomisk krise gør nu også indhug i ældre og mere veletablerede virksomheder.

- Der er større og ældre veldrevne virksomheder iblandt, og det er blevet svært at spå om, hvor den næste konkurs slår til, siger Kim Bach.

Han tilføjer, at udviklingen svarer godt til det billede man får hos Experian, når man analyserer de regnskaber, der er indleveret i år.

Antallet af konkurser lå i august på 399 mod 374 i august sidste år.

Hos Dansk Erhverv konstaterer man, at jobskabelsen i det private stadig ikke rigtigt er kommet i gang, og at adgangen til likviditet går fra slemt til værre.

- Det er især små og mellemstore virksomheder inden for industri og detailhandel, der mærker krisen kradse i øjeblikket, siger Bo Sandberg, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

- Detailhandlen er presset af lavt privatforbrug, grænsehandel og kreditklemmen. Et fastfrossent boligmarked har også afsmittende negativ virkning på en række handelsvirksomheder, ikke mindst i de såkaldte udkantsområder, siger Bo Sandberg.

Industriens virksomheder mærker som underleverandører nedgangen i verdensøkonomien. Desuden har der på det seneste været lavere vækst i Tyskland, hvilket også skader de danske industrivirksomheder.

/ritzau/