Kommune forhindrer abort i 32. uge
En højgravid 14-årig pige fra Randers er blevet tvangsfjernet. Kommunen mistænker pigens forældre for at ville sende hende til berygtet spansk abortklinik.
Randers Kommune handlede hurtigt, da historien om en højgravid 14-årig piges abortplaner blev kendt. Pigen er gravid i 32. uge.

Kommunen tvangsfjernede pigen, da man havde mistanke om, at hun sammen med sine forældre ville rejse til Spanien og få foretaget en abort på en berygtet klinik, hvor man ikke tager hensyn til, hvor stort fosteret er. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Pigen har indtil for nylig hemmeligholdt sin graviditet. Kilder med nært kendskab til den ulykkelige sag oplyser til avisen, at den 14-årige befinder sig i en slags choktilstand. Hun ønsker under ingen omstændigheder at føde barnet.

Borgmester Henning Jensen Nyhuus siger til Ekstra Bladet, at kommunen greb ind, fordi en abort så sent i graviditeten kan skade pigen.

- Da vi havde sikret os, at familien ikke tager til Spanien, men lader pigen føde som planlagt i december, blev pigen overbragt til sine forældre igen, siger Henning Jensen Nyhuus.

Når pigen har født, skal familien tage stilling til, hvad der skal ske med barnet.