TV2-vært raser efter fødsel: - Må jeres ufødte børn dø!
Komikeren Martin Nørgaard revser de "spareivrige minimalstatsfanatister" og håber deres "ufødte børn dør". Foto: DocEye Digital/PR
Komikeren Martin Nørgaard kalder politikerne "spareivrige minimalstatsfanatister" efter han har oplevet, hvor presset hospitals-personale kan være.

Komikeren Martin Nørgaard, der blandt andet er kendt fra 'Nørgaards Netfix' på TV2 Zulu, er taknemmelig over den indsats han og kæresten Sofie Flykt oplevede, da de for nylig blev forældre.

På Facebook fortæller han om oplevelsen, som var kulminationen på fire dages ventetid Rigshospitalet. Datteren kom til verden ved akut kejsersnit, og Martin Nørgaard beskriver det som en "vanvittig oplevelse" at se, hvordan personalet på hospitalet arbejdede.

"Rundt om hende eksploderede en verden af professionalisme som jeg til stadighed kan få en klump i maven af at tænke på".

"På få sekunder var der flere mennesker samlet om operationsbordet end der er gæster til et bryllup i Mellemøsten, alle dybt koncentrerede og fuldstændig upåvirkede af situationens alvor", skriver han.

"Et kvarter senere sad jeg med en lille, rød klump af et menneske i armene og græd som pisket. Det er en dag jeg aldrig glemmer, af helt åbenlyse årsager", skriver Martin Nørgaard.

"Spareivrige minimalstatsfanatister"

Men han skriver også, at han efterfølgende har tænkt meget på sundhedssektoren og besparelser i det offentlige.

"For hvem er det der ønsker at piske de her mennesker, både sundhedspersonale og fødende kvinder, mere end vi allerede gør?", og fortsætter:

"Heldigvis havde vi valgt at bestille familieforøgelse uden for højsæsonen, så der var ikke så travlt [...] i de fire dage var der i snit 5-6 fødsler om dagen. Det var en stille uge sagde de. Når det gik aller hedest for sig, kunne de godt ramme 30 fødsler i døgnet. Jeg kan huske jeg hørte det tal, og kiggede rundt, og fattede ingenting. Det kan nærmest ikke lade sig gøre, uden at samtlige jordemødre på fabrikken står med højre og venstre arm oppe i hver sin fødende kvinde på én gang".

Han fortæller, at den jordemoder der havde ansvaret for kæresten den sidste dag, havde ikke spist i de otte timer hun var på arbejde:

"Og med mængden af personale der skulle til for at sørge for at min datter og kæreste overlevede, så kræver det ikke at man er overlæge for at kunne konkludere, at opstår der bare 2 situationer som denne samtidig, så er vi efterhånden der hvor det er mere held end forstand hvis alle overlever".

"Er det sådan et land vi er ved at blive til? Et land hvor fødsler igen er ved at blive livsfarlige", spørger Martin Nørgaard på Facebook og lange kraftigt ud efter politikerne:

"Jeg håber at alle jer spareivrige minimalstatsfanatister en dag får brug for det offentlige. Og jeg håber at det offentlige lige den dag ikke har tid til jer. Jeg håber at jeres ufødte børn dør og jeres gamle forældre bliver væk, så I kan opleve på egen krop hvilken ulidelig smerte jeres smålighed og arrogance påfører andre mennesker. Og jeg håber at de der symbolske skattelettelser i har pisset væk på en tur til Dubai virkelig gør jer lykkelige helt nede i mavsen - for der kommer en dag, hvor I får brug for at kunne mindes den følelse, hvis ikke I vil ende med at skyde hovedet af jer selv i afmagt over tingenes tilstand".