Koldingbrand er slukket tirsdag aften
Det forventes, at den voldsomme brand i en boligblok i Kolding vil være så godt som slukket tirsdag aften.

Den voldsomme brand på A.D. Burcharths Vej i Kolding vil stort set være helt slukket tirsdag aften. Onsdag vil der blot blive tale om eventuel efterslukning, oplyser Kolding Kommune på sin hjemmeside.

I tre dage har flammer hærget boligblokken. 92 lejligheder er helt eller delvist skadet, og i alt 123 mennesker er blevet hjemløse på grund af ilden, der startede med at æde sig ind i bygningen søndag aften.

Branden, der er blusset op undervejs i slukningsarbejdet, har drillet brandfolkene en del.

Søndag var de blandt andet nødsaget til at kaste sten mod ruder i bygningen for at få vandet ind til flammerne, som mandag eftermiddag havde udbrændt ni lejligheder helt.

Kolding Kommune sørgede søndag for, at beboerne kunne overnatte på Kolding Vandrerhjem, men en del fandt dog selv et sted at sove. Og det kan de tilsyneladende ligeså godt vænne sig til.

- For de flestes vedkommende vil det vare flere uger, før de kan vende tilbage, siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen fra lokalpolitiet i Kolding.

Kommunen har indtil videre hjulpet 12 beboere med midlertidig bolig. De øvrige 111 evakuerede har fundet husly ved familie, venner og bekendte eller gennem eget forsikringsselskab.

Det er dog allerede klart, at nogle af beboerne må finde sig et nyt permanent hjem.

Og til dem, hvis ejendele og værdier stadig er intakte, har kommunen sørget for vagter ved bygningen dag og nat.

- Så længe der er noget af værdi i bygningen, eller der er risiko ved at gå rundt derinde, vil hjemmeværnet holde vagt. Der er vagt ved bygningen både om dagen og natten, så længe det er nødvendigt, skriver kommunen på hjemmesiden.

/ritzau/