København til Århus - den billigste rute

Arbejdsliv
Der er mange muligheder for at komme fra København til Århus og omvendt. Men hvilken er den billigste? (Foto: Foto: Colourbox)

Nemt, hurtigt, billigt. Avisen.dk beregner minutprisen og guider dig gennem junglen af transportmuligheder mellem landets to største byer

Til vands, til lands og i luften.

Det er de muligheder, du har, når du skal over bælterne mellem København og Århus med offentlig eller privat transport.

Planlægger du lidt i forvejen, er der mange penge at spare. Og er du studerende, er der endnu flere sparekroner i udsigt.

Avisen.dk har lavet en pendler-guide og gjort prisen op i forhold til den tid, rejsen tager.

For at gøre mulighederne sammenlignelige bruger vi Banegården i Århus og Hovedbanegården i København som afgangs- og ankomststed. Priserne er alle enkeltbilletter og inklusiv pladsbillet.

Tog:

DSB’s togforbindelse er den mest benyttede rejseform mellem fastlandet og Sjælland. Det er samtidig også den dyreste. Der er dog penge at spare for studerende og ved at kigge efter Orange-billetter. Kender du dit rejsetidspunkt nogle dage i forvejen, så kig efter en Orange-billet, som kan købes fra 139 kroner.

Pris: 364 kroner.
Tid: Mellem 170 – 195 minutter.

Fordel: Stor fleksibilitet. Der er mange afgange i timen.
Minus: Det er dyrt, og du kan risikere at stå op hele turen, hvis du ikke får bestilt pladsbillet.

For studerende: Investér i et wildcard til 180 kroner. Det betaler sig. En tur fra København til Århus med wildcard koster 195 kroner, mens den fredag og søndag koster 280 kroner.

Minutpris: 2 kroner og 2 øre.

Bil:

På hjemmesiderne gomore.dk og turen.dk kan du bestille plads i private biler, som kører forskellige strækninger rundt i landet. Find en tur mellem København og Århus og bestil en plads i bilen.

Pris: Omkring 150 kroner.
Tid: 180 minutter.

Fordel: Med en pris på 150 kroner er denne rejseform suverænt den billigste.
Minus: Du er afhængig af chaufføren, som bestemmer tidspunkt for rejsen. Det er altså ikke sikkert, at der er en afgang på det tidspunkt, du ønsker. Vær også forberedt på, at denne form for rejse tiltrækker sociale mennesker. Er du ikke i snakkehumør, så vælg en anden rejseform.

Minutpris: 83 øre.

Færge:

Linie 888 med busselskabet Abildskou er en kombineret rejse med bus og færge. Buslinjen kører fra Valby Station til Sjællands Odde og videre med færge til Århus Havn.

Pris: 303 kroner. Det er inklusiv 23 kroner for S-tog mellem Københavns Hovedbanegård og Valby Station.
Tid: Minimum 210 minutter.

Fordel: Afvekslende rejseform. På færgen er der masser af albuerum.
Minus: Hvis du har tendens til søsyge, er turen nok ikke noget for dig. Bussen kører kun fra Valby Station.

For studerende: Her er der masser af penge at spare. Fra mandag til torsdag koster en billet kun 140 kroner. Fra fredag til søndag er prisen 210 kroner.

Minutpris: 1 krone og 44 øre.

Fly:

Flypriserne er efterhånden nede i et leje, som sagtens kan konkurrere med tog og bus.

Pris: 337 kroner. Det er inklusiv 129,50 kroner for transport til og fra lufthavnene med henholdsvis S-tog og lufthavnsbus.
Tid: Minimum 165 minutter. Det er inklusiv transport til og fra lufthavnene:

Fordel: Du bruger kun 40 minutter i luften mellem København og Århus. Ved indenrigsflyvninger kan du ofte printe boarding card ud på din egen printer og først møde i lufthavnen kort før afgang.
Minus: Lufthavne ligger altid et stykke uden for bycentrum. Flypriser er ikke konstante og bliver oftere dyrere, jo længere du venter med at købe billetten.
Du bliver ofte nødt til at købe tur-retur for at få en billig pris.

Minutpris: 2 kroner og 4 øre.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald