København ligger i top fem over dyre byer
Oslo ligger i top over dyreste byer i Verden. København ligger da også lunt i svinget på en femteplads.

Det er dyrt at tage på ferie i en storby.

Men faktisk behøver vi som danskere ikke klynke, for vi skulle være vant til det høje prisniveau, hvis vi tager København som udgangspunkt.

Mens Oslo, Zürich, Tokyo og Geneve indtager de fire første pladser over de dyreste byer i Verden. Det viser den årlige opgørelse fra den schweiziske bank UBS.

Samlet har 72 byer verden over fundet vej til listen, hvor den indiske hovedstad Delhi ryger ind som den billigste, efterfulgt af Mumbai og Bukarest.

UBS har fundet frem til de dyre og billige storbyer ved at fylde indkøbskurven med 122 varer og services. Lægger man husleje oveni, er det dog New York, Hongkong og Dubai, der topper listen.

Ser man på lønningerne, topper de i Zürich, Geneve og i København. Mens lønchecken i Delhi og Mumbai for en arbejder kun løber op i seks procent af gennemsnitslønnen i Zürich.

Får man trang til en Big Mac, er der stor forskel på, hvor lang tid man skal arbejde.

Efter ni minutter på jobbet i Tokyo, kan man købe sig en burger - mens man skal arbejde 81 minutter i Nairobi. Bor man i København, skal man arbejde i 16 minutter for at få råd til burgeren.

Er det en iPhone, der står højest på ønskesedlen, kan man som ansat i Zürich købe den efter 22 timers arbejde. I Manila skal man arbejde det dobbelte.

/ritzau/