København frygter parkeringskaos efter dom
Dom om ulovlige dobbeltbøder for samme parkering får borgmester til at frygte parkeringskaos i København.

Københavns Kommune frygter parkeringskaos efter en dom i Østre Landsret, der gør det ulovligt for kommunens p-vagter at give mere end én bøde for den samme parkering - uanset hvor lang tid bilen holder samme sted.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) vil derfor gå til Justitsministeriet for at få afklaret, om loven kan laves om.

- Umiddelbart frygter jeg, at det vil få store konsekvenser for byen. Hvis mine bange anelser viser sig at holde stik, må jeg tage problemet op med justitsministeren og bede ham se på en lovændring, siger Ayfer Baykal.

Hun mener, at dommen kan få uoverskuelige konsekvenser for københavnerne. Turister kan for eksempel udnytte dommen til billig langtidsparkering i flere uger under deres ophold i København.

Bilister kan også parkere ved en metrostation for at tage til udlandet i flere måneder og dermed spare betydeligt på parkeringsudgifter, frygter borgmesteren.

Hidtil har det været sådan, at kommunen kunne uddele flere afgifter for samme ulovlige parkering. Kommunen har ikke i dag mulighed for at fjerne ulovligt parkerede biler. Det er kun Københavns Politi, der kan det.

Kommunens p-vagter kan dog kontakte politiet, hvis den samme bilejer er ligeglad med bøden. Men det kan give overarbejde hos politiet, mener centerchef i Center for Parkering i København, Anders Møller.

- Næste skridt efter en afgift er at ringe til politiet. Og jeg tror ikke, at politiet vægter sådan en opgave særligt tungt, siger Anders Møller til Ritzau.

Dommen gælder kun kommunale parkeringsvagter. Den 2. oktober forventes en dom om flere bøder for samme forseelse ved private parkeringsfirmaer.

/ritzau/